Citești și câștigi! Cei mai buni dintre cei buni!

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva lansează o provocare colegiilor și liceelor care au ocupat primele 12 locuri în clasamentul general al concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, după consumarea a 5 ediții.

Este vorba de o competiție care se va derula în prima parte a acestui an și care îi va aduce față în față pe elevii de la cele mai bune 12 colegii și licee hunedorene participante de-a lungul vremii la evenimentul realizat de biblioteca județeană, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

În competiția care durează până în 4 iunie, participă următoarele colegii și licee hunedorene:
1. Colegiul Naţional „Decebal” Deva
2. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroșani
3. Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Haţeg
4. Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni
5. Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara
6. Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva
7. Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani
8. Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad
9. Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara
10. Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia
11. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva
12. Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Întrecere se desfășoară în lunile mai-iunie. Până în luna mai elevii au o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci domenii ale cunoașterii: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 4 iunie 2020.Etapele și marea finală sunt găzduite la Complexul Deva Mall.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara.