Doi tineri artiști din Petroșani scriu la Aztek Caffe o frumoasă ”Poveste de dragoste” din pasiune pentru artă

Atunci când sentimentul cel mai profund de care sunt capabili oamenii – dragostea – se îmbină cu pasiune, migală și talent, rezultatul este în mod cert o operă de artă. S-au convins de acest lucru toți cei care într-o zi de 13 (februarie), în avanpremiera sărbătorii Sfântului Valentin și-au oferit cu noroc oportunitatea de a fi prezenți la vernisajul de artă plastică găzduit de cafeneaua Aztek din Petroșani, sub genericul ”Iubire și pasiune”.

Aici, doi tineri artiști, Cliuța Mihaela Șușu (elevă a Școlii postliceale sanitare ”Carol Davila” din Pertroșani) și Alin George Deac (elev al Colegiului de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani) și-au expus o parte din ultimele lucrări de grafică și desen pe care le-au realizat, în bună parte fiind vorba despre portrete ale unor artiști celebri dar și reproduceri ale unor capodopere ale artei universale. În mod evident, imaginea tușată a unor staruri precum Marilyn Monroe, Johnny Deep sau Vlad Gherman (în viziunea Cliuței Șușu) sau ”fotografiile” altor ”moovie-star”-uri precum Burt Lancaster, Ava Gardner, Robert Downey jr., Nita Naldi, Jack Nicholson, Bette Davis, Grace Kelly, Jessica Harper, Loretta Young, Audrey Hepburn, Henry Fonda, Anita Ekberg, Selena Qintanilla sau Prince (realizate de Alin Deac), au stârnit nu doar admirația publicului, ci au avut darul de a răscoli amintirile ”primei iubiri” pentru toți cei care au trăit, în adolescență, amorul idilic (și în același timp, utopic) pentru vreuna din celebritățile cinematografiei.

Pe de altă parte, iubitorii artei clasice au avut ocazia de a vedea câteva admirabile reproduceri ale unor tablouri celebre din istoria universală a artei, precum: ”Mona Lisa”, ”Adorația păstorilor”, ”România Revoluționară”, ”Portret de femeie cu văl”, ”Madonna și copilul”, ”Cos cu fructe” sau ”Portretul Corneliei Haringh”, care confirmă, o dată în plus, calitățile tinerei artiste Cliuța Mihaela Șușu. Tot ea este cea care, vrând să facă până la capăt dovada fără dubii a talentului său artistic, a prezentat la acest vernisaj expozițional și două încântătoare lucrări proprii: ”Toamna” și ”Sărutul”, aceasta din urmă conturând oarecum un ”autoportret” al celor doi tineri artiști, care împărtășesc nu doar pasiunea pentru arta plastică, ci și o frumoasă poveste de dragoste.

La evenimentul organizat la Caffe Aztek, cu sprijinul pasionatului mecena Alin Crișan, printre numeroși participanți, i-am regăsit și pe câțiva din veteranii artei plastice din Valea Jiului, de la Robert Hummel (mentor al tinerilor artiști expozanți) și Nicolae Nicoară, până la Sorin Oprea (cel care a fost, de altfel, și amfitrion al vernisajului). Cum atunci când muzele vorbesc, cuvintele tac, nu ne rămâne decât ca, înainte de a pune punct acestui comentariu, să vă recomandăm să vizitați această expoziție, care va rămâne pe simezele de la Caffe Aztek Petroșani până la finalul acestei luni. Mai mult, considerăm că nu ar fi lipsit de interes chiar să achiziționați măcar una din lucrările semnate de Cliuța Mihaela Șușu și Alin George Deac, două nume încă ”fragede” în lumea artelor, dar care au toate șansele, dacă vor continua pe acest drum, cu aceeași pasiune și iubire, să-și găsească un loc în elita artiștilor plastici din acest colț de țară și nu numai.

Deocamdată, îi felicităm pentru acest eveniment artistic ce ne confirmă că unde e talent, pasiune și iubire, nu există o mai frumoasă sărbătoare a Sfântului Valentin.