Proiectul senatorului Resmeriță privind reducerea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii Văii Jiului a ajuns la Camera Deputaților

Proiectul senatorului Cristian Resmeriță privind reducerea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii Văii Jiului a ajuns la Camera Deputaților, după ce această inițiativă legislativă a fost adoptată, în mod favorabil, la Senat.

Potrivit inițiatorului, această inițiativă legislativă prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru locuitorii din toate cele 6 localități ale Văii Jiului, cu 2 ani fără penalizare, dacă sunt îndeplinite unele condiții, respectiv dacă potențialii beneficiari au avut domiciliul și au desfășurat activități profesionale, indiferent de domeniu, în ultimii 30 de ani în municipiile Petroșani, Vulcan, Lupeni sau în orașele Petrila, Aninoasa, Uricani. Inițiativa legislativă a senatorului social democrat Cristian Resmeriță vine în completarea unor prevederi legale similare, aplicate locuitorilor din alte regiuni ale țării, în care activitățile industriale au afectat mediul înconjurător și, implicit, starea de sănătate a locuitorilor.

”Cred că această lege este necesară și ea face dreptate cetățenilor Văii Jiului care au muncit și și-au desfășurat activitățile profesionale și personale cu precădere în orașe și municipiile acestei regiuni, unde poluarea industriei extractive și termoenergetice a fost o constantă indubitabilă a secolului trecut. Avem față de oameni această datorie de a le permite să se pensioneze cu 2 ani mai devreme, fără penalizare, așa cum se întâmplă și în alte regiuni similare sau poate chiar mai puțin afectate decât Valea Jiului. Mă bucur că proiectul meu a trecut cu bine de Senat și mă bucur că el va intra în procedura parlamentară de la Camera Deputaților, în această sesiune parlamentară. Fac un apel la responsabilitate către toți deputații, indiferent de culoarea lor politică, să sprijine această inițiativă legislativă care este benefică locuitorilor din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.