Măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență din orașul Petrila

Măsurile impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență din orașul Petrila în misiunea de evitare a răspândirii infecțiilor cu noul virus gripal COVID-19 au vizat igienizarea spațiilor publice, a străzilor și trotuarelor, dezinfectarea stațiilor de transport în comun, a locurilor de joacă precum și a intrărilor în scările de bloc, iar acestea au fost verificate începând de duminică, 15 martie, chiar de primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

”Informăm cetățenii orașului Petrila că am achiziționat 2000 litri de clor și am am organizat împreună cu SVSU, folosind auto-speciala din dotare și începând de duminică dimineață de la ora 7:00, au fost spălate străzile și trotuarele din orașul Petrila. Considerăm că este extrem de necesară această măsură și se va aplica până când vom găsi altă soluție pentru spălarea străzilor și a trotuarelor sau până la reglementarea situației. Am făcut contract cu o firmă care face deja, o dată pe zi, dezinfecția parcurilor și locurilor de joacă și a intrărilor în scările de bloc. În cursul dimineții de duminică am verificat în teren firma care se ocupă cu dezinfecția, am verificat microbuzele firmei de transport local și autoturismele taxi de pe raza orașului Petrila, pentru a vedea respectarea regulilor impuse în astfel de situații”, a declarat primarul orașului Petrila.

Vasile Jurca spune că, în privința respectării deciziilor și recomandărilor CLSU, vor fi efectuate controale în fiecare zi iar pentru cei care încalcă regulile, vor fi aplicate sancțiuni.

”Îi atenționăm pe toți cei care trebuie să ia măsuri, fie transportatori, fie agenți economici sau cetățeni ai orașului Petrila că, fiind decretată Starea de Urgență, problemele sunt mult mai serioase iar aceștia au obligația să ia toate măsurile de prevenție, iar pentru cei care nu respectă sau zădărnicesc acțiunile pentru combaterea bolii, pot fi întocmite dosare penale. Îi rugăm pe toți agenții economici și pe toți cetățenii orașului Petrila să fie foarte atenți pentru a nu fi puși într-o situație de genul acesta. Fac un apel la cetățenii orașului Petrila și la agenții economici să ia în serios această pandemie și să încerce în această perioadă să evite ieșirile, doar în caz de strictă necesitate, să evite aglomerațiile și ieșirile în parcuri cu copiii și în special persoanele în vârstă.

Rog cetățenii orașului să respecte regulile de igienă, să permită accesul persoanelor firmei autorizate să efectueze dezinfecția la scările de bloc și recomand să își facă, cel puțin o dată pe zi, dezinfecția casei scărilor. Fac mențiunea că firma contractată de noi va dezinfecta doar intrarea în scara blocului, accesul și băncile din fața blocului, iar pe locatari îi rog să facă dezinfecția casei scării o dată pe zi.

Am transmis agenților economici din orașul Petrila recomandări în ceea ce privește dezinfecția frecventă a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat precum și a altor suprafețe expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de uși), precum și instituirea de măsuri privind evitarea aglomerărilor de persoane în spațiile comerciale. Rugămintea mea este ca aceștia să le respecte, fără nicio excepție. Trebuie să acționăm cu toții responsabil în noul context epidemiologic și să respectăm întocmai câteva minime reguli de igienă și comportament, știut fiind faptul că noul tip de coronavirus înregistrează o rată mare de transmitere”, a mai spus Vasile Jurca.

Lucrările de dezinfecție de pe raza orașului Petrila vor continua cu regularitate și în zilele următoare, iar primarul orașului Petrila face un apel la calm și responsabilitate. În contextul epidemiologic actual, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu CORONAVIRUS, vă reamintim că Primăria orașului Petrila a suspendat relațiile cu publicul până la data de 23.03.2020 la toate sediile instituției, respectiv: Sediul Primăriei, Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Taxe și Impozite, Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor însă, pentru urgențe, solicitările se pot depune online, pe adresa de email: primaria.petrila2008@yahoo.com.

”Vă anunțăm că în continuare se va face dezinfecția stațiilor de autobuz a parcurilor și clădirilor publice. De trei ori pe săptămână, respectiv lunea, miercurea și sâmbăta se va face dezinfecția la intrările și accesele în scările de bloc, iar în cursul nopții se va efectua curățarea străzilor și a trotuarelor. Fac un apel la cei care s-au întors sau se întorc din străinătate să sune la Direcția de Sănătate Publică (0254 225 242) pentru a comunica zona de unde au venit și să respecte măsurile care li se vor impune de către responsabilii DSP. Îi anunț pe cetățenii orașului Petrila că am discutat cu reprezentanții magazinelor super-market și a mai multor magazine din oraș și nu sunt probleme cu aprovizionarea. Voi face în continuare, împreună cu Poliția Locală și Corpul de Control al primăriei, verificări în teren în fiecare zi și vă vom ține la curent cu toate informațiile”, a încheiat Vasile Jurca.