Pe perioada avariilor, Apa Serv asigură beneficiarilor apă potabilă în recipiente

Având în vedere importanța deosebită pe care o are asigurarea alimentării cu apă potabilă a beneficiarilor săi, mai ales în condițiile impuse de actuala pandemie care afectează și cetățenii din Valea Jiului, conducerea Apa Serv Valea Jiului a luat măsura de a pune la dispoziția cetățenilor o sursă alternativă de asigurare a apei potabile, în zonele afectate de avarii la rețeaua de alimentare.

Spre exemplu, în cursul zilei de luni, 30 martie 2020, în cartierul Dimitrov din Petroșani, echipele de intervenție ale operatorului regional de apă din Valea Jiului au acționat pentru remedierea unei avarii care a necesitat sistarea furnizării apei potabile la robinet, preț de aproape o zi întreagă. ”Din cauza unor probleme generate de presiunea apei potabile din rețea, am fost nevoiți să acționăm pentru remedierea unei avarii care a afectat 6 străzi din zona centrală a municipiului Petroșani, practic întregul cartier Dimitrov. Noi am fost nevoiți să acționăm pentru remedierea acestei avarii pentru că, timp de op săptămână, am avut numeroase reclamații, pe bună dreptate, din partea beneficiarilor noștri din această zonă, cu privire la lipsa de presiune a apei la robinet. Intervenția a durat mai mult decât am estimat noi și acest lucru a dus la nemulțumiri din partea cetățenilor. Vreau să fac însă precizarea că noi am asigurat, pe toată perioada instituirii acestei restricții în regim de avarie, apa potabilă pentru locuitorii din acest cartier, prin intermediul unei autocisterne de la care am oferit gratuit apă potabilă, în recipienți specifici, tuturor celor care au solicitat acest lucru”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Acesta spune că măsura de asigurare a unui sistem alternativ de apă potabilă pentru cetățeni, prin intermediul cisternelor va fi utilizată peste tot unde vor avea loc lucrări de intervenție în regim de avarie, care impun aplicarea de restricții în alimentarea cu apă potabilă prin intermediul rețelor publice, pe toată durata de intervenție.