COVID-19 în lume: Aproape 38.000 de decese la nivel mondial și peste 780.000 de infectări. Jumătate din populația lumii, afectată de restricții

Numărul deceselor a ajuns la aproape 38.000, iar cel al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 786.000 la nivel mondial, în timp ce bilanțul pacienților cu Covid-19 vindecați este de 166.000, potrivit centralizării Johns Hopkins pe platforma Arcgis. Aproximativ jumătate din populația lumii este afectată de diferite măsuri de restricție impuse de guvernele lor.

Numărul deceselor din Statele Unite și Franța a depășit 3.000, iar Italia, unde ieri s-au raportat 812 noi decese, a prelungit restricțiile cel puțin până după sărbătorile de Paști.

Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sunt în vigoare în Italia de două săptămâni ar trebui să conducă în curând la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

De altfel, a scris Les Echos, cifrele din ultimele zile arată clar o tendință de încetinire a apariției de noi cazuri de coronavirus în Italia, Spania și Franța, cele trei țări europene cele mai afectate și care au fost primele care au interzis ieșirea din case.

Germania se pregătește pentru relansarea economiei după pandemie și va elibera astfel de certificate de imunitate pentru cei care s-au vindecat de Covid-19.

În SUA, Donald Trump anticipează în continuare o cifră catastrofală: „Dacă victimele cauzate de coronavirus în Statele Unite nu depășesc 100.000, putem spune că am făcut o treabă foarte bună”.

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson intenționează să înceapă testarea pe oameni a vaccinului său experimental anti-coronavirus până în luna septembrie și să îl facă disponibil pentru utilizarea de urgență la începutul lui 2021, a anunțat compania luni.

sursa: hotnews.ro