,,Stagii de Practică în Agenții de turism” – un proiect european scris, câștigat și implementat de Asociația Euroeduas Petroșani

Stagii de Practica in Agentii de turism / 2019-1-RO01-KA102-061474 / Malaga 02-20.03.2020

,,Stagii de Practică în Agenții de turism” este denumirea proiectului Erasmus+ care va implica 30 de elevi împartiti în trei fluxuri, de la trei licee de profil din Valea Jiului, proiect scris, câștigat și implementat de Asociația Euroeduas din Petroșani în calitate de Coordonator.

Proiectul urmărește următoarele aspecte practice:

  • să dezvolte abilitățile profesionale pentru 30 formabili VET din liceele consorțiului format din: Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic Lupeni și Liceul Tehnologic Uricani, prin dezvoltarea de cunoștințe, abilitați, atitudini specifice domeniului Turism;

  • să dobândească abilități necesare calificării “Tehnician în Turism”, în vederea obținerii de competențe profesionale, personale, socio-culturale și lingvistice

  • să creeze un parteneriat cu companii şi organizaţii care oferă formare profesională.

În primul flux au participat 10 elevi din clasa 11 B ai Colegiului Economic Hermes care au studiat în Agentiile de turism spaniole din orasul Malaga, timp de doua saptamani.

Proiectul initial prevedea 3 săptămâni de stagiu însa pandemia de coronavirus care a înspăimântat lumea și a făcut zeci de mii de victime, a fortat finalizarea acestuia și reintoarcerea în siguranță acasă.

Acest proiect Erasmus+ nu numai că a format deprinderi profesionale și personale  ci a format un grup de tineri inimoși care au lucrat împreună cu profesorul însoțitor și monitorul proiectului la finalizarea acestui stagiu. Obiectivul  principal al proiectului  Erasmus+ și al doamnei profesor Tetileanu Cerasela Mihaela, care a scris proiectul si al Asociatiei Euroeduas fiind astfel îndeplinit.

Asociația Euroeduas activeaza în Valea Jiului din anul 2013 și a implementat o multitudine de proiecte cu finanțare europeană, beneficiari ai acestora fiind atât elevi cât și profesori sau simpli adulți. Scrierea, câștigarea și implementarea proiectelor cu succes se datoreaza doamnei Tetileanu Cerasela Mihaela, profesoară de discipline tehnice și totodata vicepresedintă a Asociației Euroeduas.