Reabilitare 100% a infrastructurii pietonale pe arterele principale ale municipiului Lupeni

Peste mai puțin de o lună, municipiul Lupeni va recepționa și ultimul tronson de trotuar care mai necesită lucrări de reabilitare, după care va putea consemna reabilitarea integrală a întregii infrastructuri pietonale și rutiere din această localitate.

În ultimii ani, Primăria municipiului Lupeni a reușit să acceseze fonduri semnificative, din toate sursele de finanțare posibile, pentru a moderniza infrastructura rutieră și pietonală a orașului. S-a turnat covor de asfalt pe toată lungimea celor două bulevarde care traversează localitatea, dar și a drumului de centură, a fost realizat primul sens giratoriu și s-a turnat asfalt pe toate străzile din oraș unde acest lucru era necesar. În paralel, au fost efectuate lucrări de reabilitare pe marginea drumurilor, pe trotuare și zonele verzi aferente acestora, dar și spre diverse alei de acces către locuințele cetățenilor.

Ultimul tronson de trotuar care a mai rămas de reabilitat a intrat, în aceste zile, în șantier. După cum informează primarul Lucian Resmeriță, este vorba despre porțiunea de trotuar cuprinsă între sediul ocolului Silvic și noua Piață ”Lupeni 29”, unde se află ansamblul monumental al sculptorului Ion Irimescu. ”Am lăsat la urmă această investiție pentru a putea permite firmei care lucrează la introducerea noilor rețele de apă și canalizare, care se execută cu fonduri europene accesate prin intermediul operatorului de apă din Valea Jiului, să-și ducă la bun sfârșit proiectul. Odată ce acest lucru s-a întâmplat, am trecut și noi la modernizarea acestui tronson de trotuar, ultimul de pe raza municipiului Lupeni care nu a cunoscut astfel de investiții până acum. Aici lucrăm deja la montarea de borduri și la pregătirea pentru asfaltare, întreaga operațiune urmând să fie finalizată în câteva săptămâni. Odată ce și acest proiect va fi realizat, putem spune că cel mai important proiecte de reabilitare a rețelelor principale de transport rutier și pietonal urban din municipiul Lupeni s-a încheiat cu succes”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta arată însă că investițiile în reabilitarea de drumuri, poduri, trotuare și parcări vor continua pe raza municipiului Lupeni, gradual, urmând să se intervină peste tot unde este necesar.