Fonduri europene pentru modernizarea Școlii gimnaziale nr.1 Lupeni

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a transmis marți, 26 mai, autorităților publice locale din municipiul Lupeni o adresă prin care informează că proiectul depus de Primăria municipiului Lupeni cu privire la reabilitarea și echiparea Școlii gimnaziale nr. 1 Lupeni a trecut de etapa de evaluare tehnică și financiară, cu un punctaj de 69 de puncte, fiind trecut în etapa de precontractare. Acest lucru înseamnă că, de fapt, și acest proiect al autorităților locale de la Lupeni este cu un pas mai aproape de obținerea fondurilor europene aferente realizării acestui nou obiectiv de investiții în sectorul educațional.

De altfel, primarul municipiului Lupeni, apreciază că vestea pe care a primit-o din partea organismului regional de gestionare a fondurilor europene pentru acest tip de proiecte derulate în țara noastră, este una bună.

”Finanțarea acestui proiect și, mai ales, implementarea lui, ne va permite să modernizăm încă una din școlile din municipiul Lupeni, Școala gimnazială nr. 1, dar și să asigurăm dotările necesare creșterii calității educației în cadrul școlii. Noi ne-am propus să realizăm aici un set de investiții care vizează realizarea de amenajări interioare și exterioare, dotare cu mobilier educațional și echipament educațional nou, realizarea unei biblioteci digitale, modernizarea laboratoarelor de specializare, a iluminatului din școală, construcția unei săli de sport moderne și construcția unui teren de sport exterior. De asemenea, ne propunem ca tot prin acest proiect să reabilităm și aleile pietonale de acces către școală, respectiv aleea pietonală între strada Bisericii și strada Pădurarilor, realizarea unui trotuar pe strada Pădurarilor cu o structură de extindere pe strada Pădurarilor și o altă structură de extindere pe strada Eroilor”, explică primarul Lucian Resmeriță. 

Pentru implementarea acestui proiect, autoritățile locale de la Lupeni au solicitat aprobarea unei finanțări din fonduri europene în valoare totală de 17.156.648 lei, din care cota de cofinanțare de la bugetul local este de numai 2%.

”Ne propunem să ne modernizăm în continuare, iar fondurile europene au un rol determinant în îndeplinirea acestui obiectiv. De aceea, de fiecare dată când primim confirmarea faptului că proiectele elaborate de echipa noastră au întrunit cerințele finanțatorilor europeni, este o mare bucurie pentru noi toți, pentru că fiecare pas înainte în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, înseamnă de fapt un pas înainte în dezvoltarea municipiului Lupeni”, a mai declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.