Pentru că ”Eroii nu mor niciodată”, Ziua Eroilor a fost sărbătorită și în acest an la Lupeni

Chiar și în condițiile restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, autoritățile locale de la Lupeni nu au putut trece cu vederea o zi atât de însemnată pentru poporul român, cum este Ziua Eroilor Neamului, cu atât mai mult cu cât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la emiterea Decretului Regal prin care ziua sfintei sărbători a Înălțării Domnului este dublată de comemorarea Zilei Eroilor.

Din acest motiv, în Parcul Eroilor din Lupeni, chiar dacă anul acesta nu au putut fi organizate ceremonii de amploare, așa cum fusese programat în calendarul evenimentelor publice adoptat de Consiliul local la începutul acestui an, preoții ortodocși împreună cu văduve ale veteranilor de război din localitate, cărora li s-au alăturat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș au marcat, printr-o ceremonie religioasă, acest eveniment important din viața comunității. Ceremonia religioasă de comemorare a eroilor a avut loc în Cimitirul Eroilor din Lupeni, loc devenit emblematic pentru astfel de evenimente.

”Ziua de astăzi are o dublă semnificație, fiind ziua în care celebrăm Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor Neamului Românesc. Desi nu ne-am putut aduna la fel de mulți ca în alți ani pentru a cinsti memoria eroilor noștri, din cauza pandemiei de coronavirus, totuși nu am lăsat să treacă neobservat acest moment deosebit de important pentru noi toți. De aceea, într-un număr restrâns de oameni, am depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni și am adus un omagiu Eroilor Neamului care au scris file de istorie în lupta lor pentru libertate. Cinste și onoare memoriei Eroilor Neamului Românesc ! Eroii nu mor niciodată !”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. 

Acesta s-a bucurat și de ocazia de a-l putea reîntâlni pe singurul veteran de război din municipiul Lupeni, aflat în viață, domnul TUDOR GHEORGHE, bucurându-se de cuvintele pline de înțelepciune și de patriotism ale acestuia. Atât veteranul de război Tudor Gheorghe cât și cele  În  văduve ale veteranilor de război din municipiul Lupeni au fost și în acest an premiate, în semn de respect, așa cum se întâmplă an de an la Lupeni, de către Primăria și Consiliul local.