Construcția noului bloc ANL de la Bărbăteni va aduce alte 45 de locuințe pentru familiile tinere din Lupeni

Pentru că, indiferent cine ce ar spune, nevoia de spații locative este încă o chestiunea ”la ordinea zilei” în municipiul Lupeni, ca de altfel în toată Valea Jiului, preocupările administrației publice locale din municipiul Lupeni în această direcție sunt și ele lăudabile. Asta cu atât mai mult în prezent, când construcția unui bloc de locuințe nu mai este chiar la îndemâna oricui, din pricina costurilor ridicate pe care le presupune o astfel de investiție.

Din fericire, în mod constant în ultimii ani, Primăria municipiului Lupeni a reușit să găsească soluții pentru construcția de locuințe, îndeosebi pentru tineri, prin proiectele realizate în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe. După ce două blocuri de acest fel au fost deja date în folosință la Lupeni, în prezent sunt în plină desfășurare lucrările de construcție ale unui al treilea bloc ANL în cartierul Bărbăteni. Începute în urmă cu doi ani, în iulie 2018, lucrările la acest proiect de investiții sunt în prezent în fază avansată, muncitorii de la firma care a câștigat licitația pentru
implementarea acestui important proiect aflându-se la faza de încheiere a construcției propriu zise, iar în perioada imediat următoare urmează să fie finalizate și lucrările de montare a acoperișului.

 ”Suntem într-o fază avansată cu proiectul noului bloc ANL care sperăm să fie finalizat până la finalul acestui an. Consider că acest proiect este o mare realizare pentru noi, pentru tinerii din Lupeni îndeosebi, mai ales că avem numeroase solicitări de astfel de locuințe ANL pe care trebuie să le onorăm cât mai repede posibil, cu atât mai mult cu cât în celelalte două blocuri ANL pe care le avem deja în folosință, gradul de ocupare este de 100%. Eu cred că este o reușită a noastră, a tuturor, aceea că reușim încă să construim blocuri de locuință, cu atât mai mult cu cât în această etapă de construcție acolo muncesc peste 25 de oameni tot din comunitatea noastră, care au astfel un loc de muncă”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Odată cu finalizarea lucrărilor de montare a acoperișului, construcția celui de-al treilea bloc ANL din municipiul Lupeni va intra într-o nouă etapă, în cadrul căreia vor fi efectuate lucrările de compartimentare interioară, de configurare a viitoarelor garsoniere și apartamente, la montarea
tâmplăriei, a instalațiilor sanitare și electrice, racordurile la apă și gaz, montarea pardoselii precum și alte finisajele finale.

Primarul municipiului Lupeni își exprimă convingerea că, dacă lucrările vor continua în același ritm ca și până acum, atunci constructorul se va încadra fără probleme în termenul de finalizare de 20 de luni, prevăzut în contract. ”Sunt optimist în legătură cu finalizarea lucrărilor la acest obiectiv de investiții de pe raza municipiului Lupeni și cred că acestea se vor încheia până la finalul acestui an, urmând ca în primele luni ale anului viitor să fie finalizate și procedurile de selecție a viitorilor beneficiari, iar cele 45 de noi unități locative să-și poată primi viitorii locatari”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.

În noul bloc ANL din cartierul Bărbăteni al municipiului Lupeni vor fi disponibile 45 de noi unități locative, respectiv 20 de garsoniere și 25 de apartamente. Odată cu finalizarea construcției, Primăria municipiului Lupeni va realiza în arealul acesteia și un nou spațiu de parcare, va fi refăcut
trotuarul și aleile către scările blocului și zona verde din jurul acestuia.

Contractul privind construcția celui de-al treilea bloc ANL din municipiul Lupeni, contract finanțat de Agenția Națională pentru Locuințe, cu cofinanțare de la bugetul local al municipiului Lupeni are o valoare totală de 522.206,82 lei cu TVA, conform devizului de investiții.

Pe raza municipiului Lupeni se află însă și alte obiective de acest fel pentru care sunt prevăzute lucrări de investiții pentru reabilitare, așa cum este spre exemplu cazul blocului social din cartierul Viitorului, unde sunt executate lucrări de consolidare și reabilitare în cadrul proiectului european ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, proiect în cadrul căruia și alte clădiri publice de pe raza municipiului Lupeni sunt în prezent reabilitate.