Vot favorabil în Consiliul Județean Hunedoara pentru realizarea programului de investiții din fonduri norvegiene la Sarmizegetusa Regia

Consilierii județeni s-au întrunit, în dimineața zilei de vineri, 10 iulie 2020, în ședință extraordinară, desfășurată în sistem videoconferință, pentru a adopta un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării programului de investiții, anexă la bugetul propriu al Județului Hunedoara pe anul 2020.

Proiectul de hotărâre, avându-l ca inițiator pe Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, vizează aprobarea investiției care va avea loc la Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre o investiție care urmează să fie realizată din granturi norvegiene, pentru modernizarea spațiului de vizitare al apreciatului sit arheologic și turistic din Munții Orăștiei.

Potrivit președintelui CJH, Mircea Flaviu Bobora, acest obiectiv se regăsea, inițial, la votarea bugetului instituției județene pentru anul 2020 sub o altă denumire, însă Serviciul Monitorizarea și Implementarea Finanțărilor Nerambursabile, prin referatul nr. 10723/08.07.2020, a solicitat rectificarea denumirii obiectivului de investiție aprobat inițial prin HCJ HD nr. 30/2020, anexa nr. 46, conform titlului cererii de finanțare, în vederea corelării, respectiv ”Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”.

Proiectul a fost avizat favorabil, cu votul majoritar al consilierilor județeni.