La Uricani, lucrările de infrastructură își urmează cursul firesc, răspunzând așteptărilor și nevoilor cetățenilor

Nici problemele generate de pandemie și nici perioada electorală nu sunt în măsură să înfrâneze derularea proiectelor edilitare și investițiile publice derulate de administrația publică locală din orașul Uricani. Așa cum cetățenii pot vedea acest lucru, zi de zi, pe străzile din Uricani, în parcuri, printre blocuri și peste tot acolo unde este necesar, sunt efectuate lucrări edilitar-gospodărești, de la curățenie, igienizări și dezinfecții, până la îngrijirea zonelor florale și a zonelor verzi.

În același timp, la Uricani continuă asfaltările și refacerea trotuarelor, pe drumurile publice și străzile din zona centrală a orașului, acolo unde au fost finalizate investițiile europene în reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. După cum informează primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, lucrări în ceea ce privește drumurile publice sunt în plin proces de derulare și la refacerea infrastructurii de la drumurile din Valea de Brazi și Câmpu lui Neag, care au fost afectate de inundațiile din luna iunie a acestui an. ”S-a lucrat intens, în aceste zile, la primele drumuri vicinale afectate de inundații, din Valea de Brazi și Câmpu lui Neag, urmând ca acestea să continue și cu alte zone în care trebuie să acționăm pentru a elimina efectele nefaste ale inundațiilor fără precedent care au avut loc la finalul lunii iunie. Sper ca și vremea să fie favorabilă, astfel încât să putem executa anul acesta cât mai multe lucrări din programul de reparații și refacere a infrastructurii pe care l-am întocmit după evaluarea calamității. În același timp, am intrat cu lucrări de modernizare a drumurilor și pe Aleea Plopilor, unde s-a turnat cel de-al doilea covor de asfalt, dar și pe strada 1 Decembrie, unde am început turnarea noului covor de asfalt. Programul de asfaltări va continua și în perioada următoare, pe toate străzile pe care le avem incluse în proiectul pentru care am reușit să obținem finanțare. Ne preocupă starea drumurilor din orașul nostru, aceasta fiind și una din cerințele majore ale cetățenilor”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta își exprimă totodată speranța că și cei de la administrația Drumurilor Naționale vor demara cât mai repede lucrările de consolidare și refacere a porțiunii de drum de la intrarea în orașul Uricani dinspre Lupeni, care a fost puternic afectată de inundații, și care în prezent îngreunează traficul rutier spre și dinspre Uricani.

Tot în ceea ce privește derularea programelor de investiții locale aferent acestui an, conform graficului stabilit încă de la debutul acestui an, la Uricani a început și montarea noului complex de joacă pentru copii, amplasat în parcul de la Poșta din Uricani. ”Ne gândim la copii și, la recomandarea cetățenilor, am demarat un program de modernizarea a locurilor de joacă, a cărui implementare a început cu instalarea acestui nou complex de aparate de joacă pentru copii în parcul de Poștă. Vor mai fi și alte investiții de acest fel, pentru că inclusiv în noile proiecte europene pentru modernizarea celor două școli gimnaziale din orașul Uricani, am reușit să cuprindem și amenajarea unor parcuri din vecinătatea acestora”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

Desigur, acestea sunt doar câteva aspecte din preocupările acestei perioade pe care edilii din Uricani le au, investițiile de pe raza localității fiind mult mai multe, de la proiectele europene aflate în execuție (la apă și canalizare, la blocuri, la faleza Jiului, la Valea de Brazi ș.a.m.d.), până la cele care se realizează din fonduri guvernamentale sau locale. ”Muncim peste tot acolo unde este nevoie, pentru că asta trebuie să facem și asta cred că așteaptă cetățenii orașului Uricani de la noi, cei din administrația publică. Și asta vom face și în continuare”, dă asigurări Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.