Investițiile publice derulate în cartierul Ștefan din Lupeni se desfășoară conform graficului

În urmă cu mai bine de două luni, în cartierul Ștefan din municipiul Lupeni au început o seamă de proiecte de investiții al căror scop este acela de a sigura cetățenilor care locuiesc în acest vechi cartier al localității condiții corespunzătoare de viață.
Deși lucrările avansează conform graficului, primarul Lucian Resmeriță verifică în mod constant modul în care sunt implementate proiectele de investiții publice în această zonă. Așa s-a întâmplat și marți, 27 octombrie 2020, când alături de alți reprezentanți ai administrației locale și ai antreprenorilor care lucrează la proiectele de investiții din cartierul Ștefan, primarul municipiului Lupeni a inspectat șantierele pentru a se asigura că activitățile se derulează conform proiectelor de execuție și, mai ales, conform graficului convenit.
”În cartierul Ștefan se află în derulare mai multe categorii de investiții publice, pe care așa cum le-am promis cetățenilor din acest cartier, am început să le implementăm încă din vara acestui an. Deja am reușit să finalizăm proiectul pentru modernizarea scărilor de acces către acest cartier de pe strada Vitoș Gravilă (strada Minei), această scurtătură fiind și un traseu deosebit de frumos. După cum se știe, am promis că vom reabilita acestei scări și am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. În același timp, se lucrează în ritm alert la introducerea apei potabile și canalizării în cartierul Ștefan, pe proiectul de investiții europene implementat de Apa Serv și chiar dacă, pentru moment, săpăturile care sunt necesare pentru introducerea rețelelor noi de apă și canalizare, creează un disconfort, pe termen lung aceste investiții vor garanta cetățenilor servicii publice de înaltă calitate în privința alimentării cu apă și a canalizării. Sper ca lucrările să se deruleze cât mai repede posibil, astfel încât constructorul să poată finaliza nu doar introducerea conductelor noi, ci și refacerea infrastructurii rutiere afectată de aceste lucrări”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
În paralel cu aceste importante lucrări de infrastructură edilitară, tot în cartierul Ștefan se lucrează intens și la configurarea viitorului teren de sport și al viitorului parc care vor fi amenajate în zonă. ”Proiectul pe care Primăria Lupeni îl derulează în cartierul Ștefan pentru realizarea unui parc de odihnă și recreere, precum și a unui teren de sport se află, de asemenea, în plin proces de execuție, iar lucrările avansează conform graficului. Acest proiect este unul deosebit de important pentru mine, pentru că am decis să facem aceste investiții ca răspuns la solicitările primite, în mod expres, de la cetățenii din acest cartier pe care eu îl consider nu doar unul dintre cele mai vechi, ci și unul dintre cele mai importante din comunitatea noastră”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Desigur, dincolo de aceste investiții, pe raza municipiului Lupeni se derulează și alte lucrări care au ca scop reabilitarea și modernizarea infrastructurii publice, fiind vizate toate cartierele municipiului unde astfel de investiții sunt  necesare.