Prof. Malvine Socaci este noul viceprimar al municipiului Vulcan

Consiliul local al municipiului Vulcan, întrunit vineri, 30 octombrie 2020, în prima sa ședință ordinară de după alegerile locale din acest an, a desemnat-o pe Malvine Socaci în funcția de viceprimar al municipiului Vulcan. Aceasta a întrunit o largă majoritate din voturile consilierilor locali, 14 aleși locali votând în favoarea acesteia în timp ce contracandidatul său, Dan Marinescu a întrunit 5 voturi ale membrilor Consiliului local.

Malvine Socaci a devenit astfel noul viceprimar al municipiului Vulcan. Interacțiunile acesteia cu administrația publică locală sunt însă mult mai adânc înrădăcinate în timp, prof. Malvine Socaci fiind prezentă în viața publică atât ca dascăl, cât și ca director al Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu”, dar și în calitate de consilier local ori de reprezentant al societății civile. Din punct de vedere politic, prof. Malvine Socaci este membru al PSD, partid în cadrul căruia activează de foarte mulți ani și pe listele căruia a fost aleasă în acest an în rândul consilierilor locali de la Vulcan.

Alegerea doamnei prof. Malvine Socaci în funcția de viceprimar vine ca un răspuns firesc la propunerea lansată de noul primar al municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, imediat după câștigarea alegerilor. La vremea respectivă, primarul Cristian Merișanu aprecia faptul că PSD are dreptul de a desemna noul viceprimar al municipiului Vulcan, având în vedere că are cel mai mare număr de consilieri locali în structura noului legislativ de la Vulcan, iar propunerea lansată de Organizația PSD Vulcan, prin nominalizarea doamnei Malvine Socaci a fost agreată, fără rezerve, de noul primar. De altfel, acesta și-a exprimat și în urma votului din ședința de Consiliu local în care Malvine Socaci a fost aleasă drept viceprimar al Vulcanului, convingerea că împreună cu noul viceprimar va face o echipă foarte bună, în țelul comun de dezvoltare a Vulcanului.

Apreciat cadru didactic în municipiul Vulcan, cu o experiență de câteva zeci de ani la catedră și cu câteva mandate în calitate de director al Liceului ”Mihai Viteazu”, prof. Malvine Socaci își dorește să pună în slujba comunității locale din municipiul Vulcan toată această experiență profesională pe care a dobândit-o, dar în același timp își propune să aducă un echilibru în viața politică și socială din municipiul Vulcan.