Generația-n blugi salută folkul în 2020, în on-line

Apreciat festival muzical dedicat pasionaților de folk, evenimentul artistic ”Te salut generație-n blugi !”, organizat de Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, în colaborare cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Primăria municipiului Vulcan, sub forma unui festival-concurs de muzică folk și poezie, nu-și va întrerupe tradiția, în ciuda problemelor ridicate de pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, pentru a nu pune în pericol sănătatea participanților, fie ei concurenți, invitați sau spectatori, întregul eveniment se va derula, în acest an, în mediul on-line.

Festivalul ”Te salut generație-n blugi !”, devenit între timp festival de interes național, a ajuns în 2020 în fața ediției cu numărul 8, iar proiectul este cuprins în Calendarul Activităților Regionale și Interjudețene 2020 (CAERI), domeniul Cultural -artistic – Muzică, poz. 979. Potrivit inițiatorului acestui eveniment cultural-artistic de excepție, prof. Dana Tacea, concurenții interesați să se înscrie la acest apreciat concurs de folk vor putea să se înscrie, completând un formular de tip ”Fișă de înscriere” ce poate fi descărcat online de pe pagina de facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/Genera%C8%9Bia-n-blugi-100588804721873/), formular care trebuie transmis organizatorilor, însoțit de o înregistrare video de bună calitate, care să conțină două melodii interpretate de concurent și o scurtă prezentare a acestuia, pe adresa de e-mail: generațianblugi@gmail.com până la data de 1 decembrie 2020. ”În concurs se pot înscrie elevi de toate vârstele, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care au ca pasiune muzica folk și poezia lui Adrian Păunescu, în memoria căruia a fost inițiat acest festival. Sunt admise interpretări individuale sau în grupuri, iar categoriile de concurs vor fi diferențiate pentru învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal. Prestațiile concurenților vor fi evaluate de juriul festivalului, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 5 decembrie 2020”, a declarat prof. Dana Tacea.

Aceasta a mai precizat că, pentru câștigătorii Marelui Premiu, ale Premiilor I, II și III de la fiecare secțiune și categorie de concurs vor fi acordate premii din partea organizatorilor, iar ca element de noutate, în acest an va fi instituit și un Premiu de Popularitate, care va fi acordat pe baza impactului unei interpretări în mediul on line. De altfel, toate filmările video transmise de concurenți vor fi prezentate pe pagina specială de facebook a evenimentului.

Succes tuturor !

Foto: Arhiva foto a festivalului