Poliția locală a dat deja primele amenzi pentru mașinile abandonate pe domeniul public de la Lupeni

După prima săptămână de la anunțul făcut de reprezentanții administrației publice locale de la Lupeni prin care posesorii de automobile abandonate pe domeniul public erau somați să-și ridice autovehiculele și să le depoziteze corespunzător, primele efecte au început să se vadă. Multe din mașinile lăsate de izbeliște de proprietari pe te miri unde, au fost mutate.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informa public (inclusiv prin intermediul publicației noastre) că începând cu data de 23.11.2020, toți proprietarii de mașini abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Lupeni, care nu iau urgent măsuri pentru ridicarea acestora, vor fi sancționați conform HCL nr.119/2016 cu sume cuprinse între 100-2500 lei.

”Mulțumim cetățenilor municipiului Lupeni, care au înțeles că domeniul public nu trebuie ocupat cu mașini abandonate și au procedat în consecință, preluând și amplasând autoturismele neutilizate în spațiile special amenajate în acest scop”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta arată însă că nu toți proprietarii de astfel de automobile au înțeles avertismentul administrației locale. Pentru aceștia însă, reprezentanții Poliției locale au venit deja cu primele amenzi. În aceste zile, 38 de astfel de amenzi, acordate în baza HCL nr.119/2016 au fost acordate unor proprietari ale căror autoturisme au fost găsite abandonate pe domeniul public. ”Pentru cei care nu au înțeles că legea trebuie respectată de toată lumea, începând de luni, 23 noiembrie 2020 am aplicat amenzi în cuantum minim de 100 lei. Au fost astfel sancționați un număr de 38 de proprietari de autoturisme abandonate pe domeniul public. Acestora, dar și altor proprietari de mașini aflați în situații similare, care nu înțeleg să respecte legea, le atrag atenția că vor fi sancționați zilnic, până la retragerea autoturismelor. Iar amenzile pentru nerespectarea legii vor ajunge chiar și la valoarea maximă prevăzută de lege, respectiv la 2500 lei. Dorim să facem ordine și în ceea ce privește parcul auto al municipiului Vulcan, însă investițiile derulate în acest scop de administrația locală, trebuie să fie completate de o atitudine responsabilă și din partea cetățenilor. Iar acolo unde nu se vrea, ne vedem obligați să acționăm și punitiv”, a mai precizat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.