Festivalul Crailor va avea loc la Lupeni și în acest an, însă doar în mediul on-line

Una dintre cele mai frumoase tradiții ale Sărbătorii Nașterii Domnului care se desfășoară de secole în Valea Jiului dar și în alte regiuni ale României, este vorba despre Colindul Crailor, își continuă tradiția și în acest an, în ciuda problemelor generate de criza sanitară. Mai mult, la Lupeni, localitate în care este organizat deja de aproape două decenii un Festival al Crailor, evenimentul va fi organizat și anul acesta, în organizarea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni și a firmei Comexim R SRL Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță arată că, în acest an, dat fiind starea de pandemie, Festivalul Crailor va fi organizat în condiții speciale, cu păstrarea regulilor în vigoare, urmând să se desfășoare exclusiv în mediul on-line. ”Deşi suntem în stare de pandemie, Primăria Municipiului Lupeni în colaborare cu firma Comexim R SRL Lupeni vor organiza Festivalul Crailor, în luna decembrie, cu păstrarea regulilor în vigoare. Este datoria noastră să păstrăm  şi să încurajăm tinerii să ducă mai departe frumoasele tradiţii ale acestei zone minunate, Valea Jiului. Colindul crailor este cel care ne aduce vestea Naşterii lui Hristos, iar talentul colindătorilor şi frumuseţea colindelor ne aduc în suflet bucuria Sărbătorilor de Iarnă. Este o tradiție pe care nu o putem întrerupe, cu atât mai mult cu cât acest obicei este unul împământenit pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri. Desigur nu ne vom putea întâlni, așa cum cum făcut-o în anii precedenți, cu toate cetele de colindători, pe scena Palatului Cultural sau în parc, dar vom putea să-i urmărim cu toții pe Internet, acolo unde se va desfășura acest eveniment anul acesta. Pentru participanți, am pregătit însă, desigur, premii pe măsură !”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Concursul cetelor de colindători se va desfăşura ONLINE, după următorul program:
1. Înscrierea participanţilor în concurs va avea loc în perioada 10-19 decembrie 2020 şi se va putea realiza astfel:
– prin transmiterea unui e-mail la adresa primaria.lupeni2015@gmail.com , care să cuprindă informaţii cu privire la descrierea trupei de crai: denumirea, localitatea de unde vine, data înființării, fotografii etc..
– înscrierea video prin transmiterea linkul-ui clipului video încărcat pe youtube sau pe alta platformă specifică. Alternativ, poate fi utilizată încărcarea fişierului video la adresa de internet disponibilă pe linkul următor: https://mega.nz/megadrop/75tEcAoxD6Q
La înregistrarea videoclipului, trupele trebuie să respecte măsurile de siguranţă sanitară (purtarea măștii, distanţare, etc.) şi în cererea de înscriere trebuie să îşi dea acordul pentru ca videoclipul să poată fi difuzat public.
Programul prezentat de toate cetele de crai vor fi difuzate în cadrul ediției online a FESTIVALULUI CRAILOR, pe rețeaua de socializare Facebook, iar cetățenii vor putea stabili, prin vot online câștigătorii, în perioada 21-22 decembrie 2020, urmând ca, în data de 23 decembrie 2020 să fie făcut public rezultatul votului împreună cu anunțarea câștigătorilor ediției din acest an.
Tuturor participanților, le dorim mult succes !