Intervenții pe drumurile județene din Hunedoara afectate de intemperii

În ultimele 24 de ore, partea de sud a județului Hunedoara s-a aflat sub avertizarea meteo de tip COD GALBEN de vreme instabilă. Restul teritoriului se află sub atenționare meteo până în data de 9 ianuarie, ora 10.00.

În urma solicitărilor primite la Dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara, în ultimele 24 de ore s-a intervenit cu utilaje pentru combaterea poleiului și lunecușului pe sectoarele Deva-Păuliș, Hunedoara și Brad. De asemenea, în cursul nopții, s-a acționat pe drumurile județene 761 (zona Săcărâmb), 761B (zona Vărmaga) și 706A (zona Ormindea) pentru combaterea poleiului.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele următoare se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp. În zona montană, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei. Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă pot fi anunțate, 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0737.553.971 al dispeceratului care funcționează la Consiliul Județean Hunedoara. La acest număr răspunde în permanență ofițerul de serviciu care va centraliza sesizările și va transmite operatorilor informațiile necesare pentru a interveni.

Participanții la traficul rutier sunt rugați să se asigure înainte de a porni la drum că autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru această perioadă a anului.