Discuții privind proiectul de modernizare a drumului județean Orăștie – Costești,

Reabilitarea sectorului de drum județean DJ 705A (aprox. 17 km) este importantă pentru Ținutul Orăștiei, fiind o necesitate din punct de vedere social, economic și turistic, iar realizarea lucrării va îmbunătăți considerabil starea tehnică a drumului respectiv și implicit, confortul și siguranța circulației.

În acest context, marți, 16 februarie 2021, conducerea executivă a Consiliului Județean Hunedoara s-a întâlnit cu o parte dintre locuitorii comunei Beriu și cu conducerea administrativă a comunei. Discuțiile au vizat asigurarea condițiilor pentru implementarea în bune condiții a proiectului de modernizare a DJ 705A pe sectorul Orăștie – Costești.

„Prin aplicarea legislației, există proprietăți care se suprapun cu zonele în care trebuie executate lucrările. Suntem în faza de revizuire a studiului de fezabilitate și avem nevoie de aceste clarificări pentru a face un proiect tehnic corespunzător”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La rândul său, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a declarat că modernizarea acestui sector va contribui la dezvoltarea turismului în zonă. „Acest sector este prioritar pentru că asigură accesul spre cetățile dacice din Munții Orăștiei și pentru dezvoltarea zonei. Într-un timp foarte scurt Consiliul Județean va semna contractul de finanțare pentru achiziția proiectului tehnic”, a declarat Costel Avram.