Reparații pe drumurile publice din municipiul Vulcan

Așa cum anunța recent primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, administrația publică locală urmează să deruleze, în perioada imediat următoare, un amplu program de reparații a drumurilor publice de pe raza acestei localități. Programul de reparații este imperios necesar, în principal pe DN 66 A dar și pe alte drumuri de pe raza localității, după ce regimul termic al acestei ierni a lăsat urme în carosabil care pun serioase probleme participanților la trafic.

Pentru că temperaturile au fost încă improprii pentru desfășurarea activităților de turnare a asfaltului, primarul municipiului Vulcan a cerut un răgaz șoferilor care traversează șoseaua principală a municipiului până la mijlocul lunii martie, pentru a putea acționa așa cum trebuie pe toate drumurile publice din localitate afectate de intemperii. ”Nu am vrut să facem doar un lucru de mântuială și să plombăm gropile din carosabil cu asfalt rece, pentru că din experiența anilor anteriori am înțeles că această acțiune nu este decât una a cărei eficiență este doar de moment și nu rezolvă problemele de pe drumurile din Vulcan. Acesta este motivul pentru care am convenit cu echipa tehnică din Primărie ca anul acesta să facem lucrările de reparații la drumurile publice de pe raza municipiului Vulcan nu cu lopata și butelia, ci acționând ca la carte, cu mașina de turnat asfalt”, spune primarul Cristian Merișanu.

Lucrările de reparații la drumurile publice din municipiul Vulcan au început, așa cum a promis primarul localității, încă înainte de data de 15 martie 2021. Utilajele firmei căreia i-au fost încredințate aceste lucrări sunt deja în teren. Într-o primă etapă, acționează frezele care decapează porțiuni din zonele cu defecțiuni și gropi în carosabil, pe porțiuni mari astfel încât să se poată turna un covor de asfalt și nu doar să fie astupate gropile. Lucrările de decapare a porțiunilor cu probleme au început pe DN 66 A în zona cuprinsă de la intrarea în localitate dinspre municipiul Lupeni (unde au fost semnalate cele mai mari probleme) până în zona Dincă, dar ele vor continua în săptămânile următoare peste tot unde sunt necesare. ”Etapa următoare este aceea de a turna covor nou de asfalt cald pe porțiunile decapate, astfel încât aceste reparații să fie trainice și să asigure o circulație corespunzătoare a autovehiculelor pe raza municipiului Vulcan. Desigur, vremea ne pune într-o mică întârziere în derularea acestui program. Mizez însă, în continuare, pe înțelegerea participanților la trafic, a vulcănenilor în mod special, pe care îi rog să primească scuzele mele pentru disconfortul pe care sunt nevoiți să-l întâmpine încă, pentru o sperăm cât mai scurtă perioadă de timp, pe drumurile publice din Vulcan. Îi asigur însă că știm ce trebuie să facem și acționăm în așa fel încât pe drumurile din Vulcan să se circule din nou, în cel mai scurt timp, ca-n palmă !”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Acesta a mai precizat că în acest an, dincolo de acest program de reparații a drumurilor, pe m ai multe străzi din municipiul Vulcan vor demara ample proiecte care au în vedere reabilitarea și modernizarea unor importante sectoare din rețeaua de drumuri de pe raza localității.