Eforturi suplimentare din partea CJH pentru confruntarea cu valul trei al pandemiei

 

În contextul instituirii carantinei în localitățile Petroșani, Simeria și Brad, având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infecții cu virusul SARS-COV-2 în rândul populației din județul Hunedoara, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a convocat luni, 22 martie 2021, pe managerii unităților medicale din subordine, la sediul instituției, pentru a analiza situația actuală și măsurile care trebuie luate pentru a putea gestiona din punct de vedere sanitar acest val al pandemiei. De asemenea, au fost invitați managerul Spitalului Municipal din Brad și managerul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

La întâlnirea amintită, președintele CJ Hunedoara le-a solicitat managerilor să se mobilizeze pentru a putea asigura numărul de paturi necesare pentru internarea și tratarea pacienților diagnosticați cu infecția SARS-COV-2.

„Urmează o perioadă grea care va suprasolicita sistemul medical. De aceea, vă rog să faceți tot ce este necesar, să depuneți toate eforturile pentru a ajuta pacienții care vor ajunge la dumneavoastră. Luați toate măsurile pentru a asigura un flux rezonabil, pentru a găsi locuri, pentru a trata pacienții cu cea mai mare responsabilitate”, a declarat Laurențiu Nistor.

Președintele CJ Hunedoara le-a cerut managerilor celor două sanatorii de pneumoftiziologie din Geoagiu și Brad să colaboreze strâns cu managerul SJU Deva pentru a putea gestiona cât mai eficient cazurile de COVID-19 în funcție de gravitate. De asemenea, președintele CJ Hunedoara le-a cerut managerilor celor 3 unități din subordine să asigure linii telefonice pentru ca aparținătorii să poată afla informații în timp real despre starea pacienților internați.

În această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din Deva erau internați 62 de pacienți cu COVID-19, dintre care 9 la ATI. La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad erau internați 23 de pacienți, iar la cel din Geoagiu – 20.