Apel la solidaritate și la o mai bună colaborare între spitalele din județ pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 în județul Hunedoara

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a făcut un apel la solidaritate între spitale, la o mai bună colaborare între unitățile medicale și Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Hunedoara, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte toți managerii de spitale din județul Hunedoara, reprezentanții Instituției Prefectului și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

În urma discuțiilor purtate, directorii de spitale au avansat o serie de propuneri către Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Hunedoara menite să îmbunătățească situația existentă, iar pacienții COVID-19 să fi tratați corespunzător. În acest sens, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a recomandat Instituției Prefectului să pregătească o adresă prin care să solicite Ministerului Sănătății onorarea la timp și întocmai a comenzilor de medicamente lansate de spitale. De asemenea, se va solicita o reorganizare la nivelul spitalelor care să implice existența de paturi pentru pacienții pozitivi la nivelul tuturor secțiilor din cadrul unităților sanitare.

”Suntem într-o situație grea. Avem două municipii și un oraș în carantină. Trebuie să înțelegem că lucrăm pentru tot județul. Avem situații în care spitalul județean din Deva este sub presiune, ambulanțele cu pacienți stau în curte cu orele. Dacă dăm dovadă de solidaritate, vom putea trece peste această perioadă cu cazuri în creștere” a precizat președintele Laurențiu Nistor.

Sanatoriile din Brad și Geoagiu, aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, au luat deja măsuri pentru suplimentarea numărului de paturi, pentru a putea trata mai mulți pacienți testați pozitiv. Astfel, Sanatoriul de Penumoftiziologie din Geoagiu și-a extins capacitatea și poate asigura 50 de paturi (dintre care 27 sunt ocupate deja), iar Sanatoriul din Brad va suplimenta numărul de paturi de la 24 la 31. Spitalul Județean de Urgență Deva are asigurate 9 paturi în secția ATI, special destinate pacienților COVID-19, la secția Penumologie sunt 30 de locuri, iar la Secția Boli Infecțioase s-a obținut o creștere a numărului de paturi la  27.