Împrumut de 80 de milioane de lei pentru siguranța investițiilor CJH din județul Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara intenționează să contracteze, în acest an, un credit pentru a avea siguranța că proiectele de investiții pe care instituția județeană și-a propus să le demareze în acest an nu vor fi blocate din lipsa fondurilor.

Astfel, având în vedere bugetul redus care revine Consiliului Județean Hunedoara în acest an,  legislativul județean a aprobat propunerea executivului de a contracta o finanțare rambursabilă în valoare de 80 de milioane de lei cu maturitate de maximum 20 de ani.

„Sub nicio formă nu ne putem, baza doar pe banii alocați de guvern. Fără atragerea de fonduri europene și fără un credit – pe care sperăm să-l avizeze favorabil Ministerul Finanțelor, putem spune că investițiile ar putea fi blocate în acest an. Mulțumesc consilierilor județeni că au înțeles necesitatea contractării acestui împrumut și îi asigur că banii vor fi folosiți pentru finanțarea investițiilor Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Printre obiectivele care au nevoie de finanțări generoase în acest an se numără, spre exemplu, reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara (obiectiv care urmează să fie finalizat la începutul lunii decembrie), modernizarea și reabilitarea unor drumuri județene, precum și amenajarea unei parcări în zona stațiunii Straja. „Numărul de turiști care vin în Straja crește de la un an la altul. Știm că administrația locală nu are fondurile necesare pentru un astfel de proiect, de aceea ne-am asociat și amenajăm această parcare la baza telegondolei. Vor fi create sute de locuri noi de parcare. De asemenea, am fost în această iarnă la Straja și, dacă turiștii erau foarte mulțumiți de pârtii, ce să vă spun despre parcarea de la barieră, din stațiune. Mașinile erau aproape îngropate în zăpadă. Acolo trebuie să găsim o sursă de finanțare pentru a construi o parcare supraterană”, a declarat Laurențiu Nistor.

Proiectul de hotărâre a fost votat de 30 de consilieri județeni, în timp de 3 s-au abținut. În perioada următoare, autoritățile județene vor demara procedurile pentru avizarea acestui împrumut de către Ministerul Finanțelor.