Simion Spiridon revine în Consiliul local al municipiului Vulcan

Trecerea în neființă a fostului primar al municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a lăsat vacant locul de consilier local pe care acesta în ocupa în structura Consiliului local al municipiului Vulcan.

Prin urmare, la solicitarea Organizației locale a PSD, titular de drept al locului de consilier local rămas vacant, Judecătoria Petroșani a validat alegerea următorului supleant al echipei social-democraților din lista prezentată de PSD în alegerile locale din septembrie 2020. Astfel, dr.ing. Simion Spiridon a fost validat în calitatea de consilier local, iar acest lucru a fost constatat în aceste zile și de Consiliul local al municipiului Vulcan, în plenul căruia Simion Spiridon a depus jurământul de învestitură.

În prezent pensionar, Simion Spiridon este unul dintre veteranii scenei politice din municipiul Vulcan, activitatea sa în acest domeniu având, după propriile sale declarații, mai bine de o jumătate de secol. Cest este că, în calitate de membru PSD, Simion Spiridon se află acum la cel de-al patrulea mandat de consilier local, dar a mai deținut și un mandat de consilier județean. Simion Spiridon este de profesie inginer miner, fiind absolvent al Institutului de Mine din Petroșani, este doctor în științe inginerești. Domnia sa a activat ca specialist în domeniul minier, fiind cadru universitar și cercetător științific, printre alte funcții deținute de-a lungul carierei sale profesionale figurând și cea de director general al INCD INSEMEX Petroșani. Simion Spiridon este ancorat în viața socială a municipiului Vulcan și în calitatea sa de președinte al Asociației Seniorilor Valea Jiului, una dintre cele mai active și respectate organizații ale pensionarilor din regiunea Văii Jiului.

Potrivit reprezentanților administrației publice de la Vulcan, revenirea lui Simion Spiridon în funcția de consilier local al municipiului Vulcan este un real câștig pentru forul legislativ local și pentru comunitatea vulcăneană, în general.