Maraton al poștașilor hunedoreni la ”Marșul factorilor poștali”

Că factorii poștali sunt oameni sportivi, prin însăși natura lor, nu poate contrazice nimeni. Cu toate acestea, în dorința de a demonstra că, dincolo de alergătura lor de zi cu zi, de la o casă la alta, de la o stradă la alta, dintr-o localitatea în alta, sunt și alergători pasionați pe terenul de sport, poștașii hunedoreni s-au întâlnit la finalul săptămânii în localitatea Costești, pentru a lua parte la o nouă ediție a competiției  sportiv-profesionale intitulate ”Marșul factorilor poștali”.

Nu mai puțin de 22 de concurenți, cu toții angajați a companiei Poșta Română au luat parte la această cursă, care a fost supervizată de prefectul județului Hunedoara – Călin Petru Marian. Startul cursei a fost dat de către parlamentarul hunedorean Vetuța Stănescu, atât pentru proba de 7 km destinată bărbaților, cât și pentru cea de 3 km destinată femeilor.

Organizatorii principali ai acestui eveniment, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România – președinte Matei Brătianu, respectiv Compania Națională Poșta Română, reprezentată prin Maria Czane – director județean și Carmen Mirela Alecu – director general adjunct al companiei „Poșta Română”, au anunțat că faza națională a competiției va avea loc la sfârșitul lunii august, tot în județul Hunedoara, iar la concurs vor participa peste 200 de factori poștali din întreaga țară.