Ironie a unui medic român la adresa Guvernului : „Nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”

Voucherele oferite de guvern pentru cei care se vor vaccina, subiect de ironie pentru un medic!

Premierul Florin Cîţu a anunţat lansarea unor programe pilot privind acordarea de vouchere persoanelor care se vaccinează şi organizarea unei loterii cu premii pentru românii vaccinaţi.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Cred că ne vom inspira din sistemul deja implementat de ANAF”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Prim-ministrul a mai spus că impactul bugetar pentru cele două proiecte este de 50 milioane lei.

Reacțiile nu au întârziat să apară, printre ele aflându-se și cea a medicului pneumolog Sorin Bivolaru de la Spitalul Militar din Galaţi care susţine că întreaga campanie de vaccinare îşi pierde din consistenţă din cauza măsurilor luate de Guvern. Acesta spune că „anul trecut alergam oamenii care ieşeau din casă să le controlăm declaraţiile, iar dacă ceva ni se părea că nu e ce trebuie, îi ardeam cu amenzi de sute de milioane. De astăzi alergăm după ei cu vouchere în valoare de 100 lei, doar, doar să se vaccineze. În condiţiile astea, nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”.

Sursa – ziarulunirea.ro