Rezervația naturală Cheile Râmețului: Un peisaj pitoresc, modelat în calcare, care conservă o serie de plante rare

Consiliul Județean Alba invită la descoperirea naturii din județul Alba, astfel, prin intermediul paginii de socializare, prezintă Rezervația Naturală Cheile Râmețului.

„Astăzi vă invităm să descoperiți Cheile Râmețului, unele dintre cele mai fascinante chei pe care trebuie să le vedeți.

Cheile Râmețului alcătuiesc o arie protejată de interes național (rezervație naturală complexă) și sunt situate în estul Munților Trascău (în partea sud-estică a Munţilor Apuseni, dominând valea Mureşului în aval de confluenţa cu Arieşul și nu depăşesc 1400 metri).

Rezervația naturală Cheile Râmețului are suprafața de 40 ha și reprezintă două masive săpate în calcare mezozoice jurasice (marne, gresii conglomerate, bazalte), o zonă de chei, cu multe forme carstice (doline, turnuri, peșteri, masive de grohotișuri, turnuri, creste), înconjurate de păduri, pajiști și fănețe.

Este un peisaj pitoresc și foarte puțin modificat de om, modelat în calcare, care conservă o serie de plante rare.

Accesul spre rezervație se face pe DC 73 din Teiuș spre mănăstirea Râmeț sau pe DJ 107 din Aiud până în localitatea Brădești – Comuna Râmeț. Intrarea în chei este foarte dificilă, deoarece pe o distanță de cea. 1 km ele pot fi străbătute numai prin apa râului”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Alba.

ziarulunirea.ro