Actorul Ion Caramitru a DECEDAT la 79 de ani. Era internat la Spitalul Elias

Actorul era internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate. Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film dar şi regizor.

A fost, totodată, şi politician. Între 1996 şi 2000 a lucrat ca ministru al Culturii

Inițial se spera ca, după câteva zile de tratament spitalicesc, boala va fi adusă sub control, permițându-i astfel lui Ion Caramitru să revină acasă chiar înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august).

Numai că planurile de atunci nu au fost confirmate de evoluțiile ulterioare. Mai mult, săptămânile trecute, la 24 august, Teatrul Național și-a reluat activitatea în lipsa lui Caramitru, o serie de spectacole în care juca și acesta fiind puse în așteptare.

„Noi programăm spectacolele și în funcție de agenda actorilor noștri și a invitaților cu care colaborăm deseori. Sigur că, în aceste condiții, nici un spectacol al lui Ion Caramitru nu a fost încă reprogramat și nici nu putem anticipa astăzi când vom face acest lucru. De altfel, nu aș ști a vă răspunde nici când se va întoarce la muncă.

Însă, și în cazul său, ca în cazul multor actori, dorința de a reveni pe scenă, în fața publicului, locul de unde se poate spune că într-un fel se hrănesc, e una foarte mare. Și poate fi un factor determinant, care să-l ajute în lupta sa cu boala care, iată, durează mult mai mult decât ne-am imaginat!”, a adăugat Ioan Onisei.

Sursa: mediafax.ro