Anul școlar 2021-2022: Valeriu Gheorghiță a anunțat CUM se va desfășura campania de vaccinare a elevilor din România

Elevii vor reveni în bănci peste doar câteva zile, iar Comitetul Național de Vaccinare a pus deja la cale un plan pentru vaccinarea elevilor care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Până la 10 septembrie spațiile indetificate trebuie să fie evaluate de DSP în școli, iar în facultăți până la finele lunii octombrie. Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilită modalitatea în care se va desfășura activitatea e vaccinare: cu echipe mobile, cu cabinete proprii sau în spații arondate. Se va stabili un program în funcție de solicitări.

Se va alege unul din vaccinurile aprobate pentru persoane de peste 12 ani. Pentru programare se va face o situatie a persoanelor care își exprimă acordul și se va transmite o situație către DSP care va stabili numărul de doze care vor fi alocate către fiecare unitate de învățământ.

Pentru fiecare unitate de învățământ va fi alocată câte o echipă mobilă, iar programul se va păstra. În unitățile de învățământ cu centre de vaccinare proprii se va stabili un program fără programare în platformă. Minorii trebuie să fie însoțiți de părinți sau tutori”, a declarat Gheorghiță.

Sursa: stiripesurse.ro