Casă nouă pentru o familie nevoiașă cu 5 copii, construită cu implicare și solidaritate a comunității din Lupeni

În primăvara acestui an, după ce locuința unei familii nevoiașe, cu 5 copii, din cartierul Ștefan al municipiului Lupeni a luat foc, lăsându-i fără un acoperiș deasupra capului și fără speranța că situația s-ar putea schimba în vreun fel, bunul Dumnezeu a rânduit în așa fel încât spiritul de umanitate și solidaritate să mobilizeze o seamă de oameni de bine care și-au dat mâna pentru a ajuta această familie.

Mai întâi s-a invit inițiativa unui creștin cu suflet mare, Richard Ryan Tcaciuc care a făcut un apel public la comunitatea lupeneană de a veni în sprijinul acestei familii năpăstuite, oferindu-se el însuși voluntar în acțiunea de refacere a casei acestora. ”Cu ajutorul lui Dumnezeu mi-am propus sa încep lucrarea de reconstrucție a casei lui Claudiu și a celor 5 copilași din Ștefan. Toți cei ce doriți sa ajutați la realizarea acestui proiect sunt bineveniți. Haideți să facem acest gest umanitar împreună în numele și pentru Gloria Domnului nostru Isus”, spunea, în apelul său la solidaritate, Richard Ryan Tcaciuc.

Apelul acestuia și-a găsit ecou în rândul mai multor oameni de bine, așa cum și-au găsit un aliat cu adevărat de nădejde întru acest nobil scop, în senatorul Cristian Resmeriță și în comunitatea membrilor organizației PSD Lupeni. Senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni spune că mare parte din colegii săi și-au dorit să se implice în acest proiect, punând mână de la mână pentru a aduna fondurile necesare achiziționării materialelor de construcții necesare, iar gestul lor a mobilizat și alți lupeneni dornici să ajute. ”Nu doar pentru că suntem un partid social-democrat căruia nu îi sunt indiferente problemele oamenilor, dar și pentru că avem în rândul nostru oameni cu suflet mare, gata să sară în ajutor acolo și atunci când este nevoie, mai ales când este vorba de a ajuta copii. I-am promis atunci inițiatorului acestei acțiuni, domnul Tcaciuc că vom sprijini refacerea casei acestor copii până la finalizarea proiectului. Au trecut de atunci doar ceva mai bine de două luni, iar schimbările sunt evidente. Sigur că a fost nevoie de un efort financiar considerabil, însă avem mulțumirea că împreună cu toți cei care au subscris acestui demers caritabil, de la autoritățile locale la oameni de afaceri, de la membri ai PSD și cetățeni ai Lupeniului, acționând ca o comunitate cu oameni pentru oameni, am reușit să facem pentru această familie ca imposibilul să devină posibil. Voluntarii care au muncit aici toată vara au făcut o treabă foarte bună și, chiar dacă mai sunt încă mici finisaje de realizat până când cei 5 copii vor putea reveni acasă, rămânem implicați în acest proiect până la finalizarea deplină a acestuia”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Muncitorii care au lucrat aici de-a lungul verii în mod voluntar, sub coordonarea lui Richard Ryan Tcaciuc, au reconstruit practic, aproape din temelii această casă. A fost refăcut acoperișul, pe care s-a montat structură de lemn și tablă nouă, au fost refăcuți pereții, prin tencuieli atât la interior, cât și la exterior, au fost montate geamuri de termopan cu rame din profiluri de aluminiu, au fost montate uși noi la interior și exterior, a fost refăcută pardoseala (cu parchet în camera de locuit și cu gresie în bucătărie și baie), au fost montate instalații sanitare noi (chiuvetă de apă, duș și toaletă), a fost montată o sobă pe lemne nouă și a fost confecționat chiar și mobilier nou pentru dormitor. De asemenea, a fost refăcută complet instalația electrică și racordul la apă potabilă.

Richard Ryan Tcaciuc spune că sprijinul pe care senatorul Cristian Resmeriță l-a acordat în derularea acestui proiect umanitar a fost unul decisiv nu doar în reușita acestui proiect, ci mai ales în ceea ce privește ștacheta de calitate la care au putut fi realizate lucrările. Iar faptul că liderul social-democraților din municipiul Lupeni rămâne implicat în derularea acestui proiect, îi întărește acestuia convingerea că până la final, Claudiu și cei 5 copilași ai săi vor avea, până la iarnă, nu doar garanția unui acoperiș deasupra capului, ci chiar o casă nouă, frumoasă și confortabilă, cu o curte frumoasă, pe care să le stăpânească cu bucurie.

Bucurie pe care o au, la rândul lor, toți cei care au contribuit, spre cinstea lor, la succesul acestei acțiuni umanitare.