18 septembrie – Ziua de Curățenie Națională

Pentru a opta oară în ultimul deceniu, „Let’s Do It, Romania!” se pregătește să devină cea mai importantă zi de curățenie națională din România. Evenimentul, care anul acesta va avea loc pe 18 septembrie, marchează o amplă acțiune în care, timp de o zi, voluntarii vor strânge deșeurile din natură.

Diana Eva Diniș, coordonatorul zonal din județul Hunedoara al campaniei „Let’s Do It, Romania!” spune că această zi se dorește a fi o conștientizare a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment sărbătorit într-o zi anume. ”În fiecare an, această zi încearcă să ne amintească fiecăruia dintre noi că un mediu curat este un mediu sănătos. „Let’s Do It, Romania!” este un concept unic în România, care a adunat împreună românii din toate categoriile sociale și jucători din toate sferele, de la companii la autorități, media, ong-uri sau persoane publice”, a declarat Diana Eva Diniș.

La nivelul județului Hunedoara, acțiunile premergătoare evenimentului s-au desfășurat în parteneriat cu A.D.I. S.I.G.D. HUNEDOARA și companiile Supercom și Brai-Cătă, care asigură managementul deșeurilor în localitățile județului.

Până la momentul actual, au confirmat implicarea în desfășurarea ediției a opta a campaniei de curățenie un număr de 53 de UAT-ur  din județul nostru, respectiv: Baia De Criș, Băița, Blăjeni, Brad, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Crișcior, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara, Pui, Râul de Mori, Sarmizegetusa, Sălașu de Sus, Sîntămărie Orlea, Totești, Băcia, Bătrâna, Beriu, Boșorod, Brănișca, Cârjiți, Certeju de Sus, Deva, Dobra, Geoagiu, Ghelari, Hărău, Hunedoara, Lelese, Mărtinești, Orăștie, Orăștioara de Sus, Peștișu Mic, Romos, Simeria, Șoimuș, Teliucu Inferior, Toplița, Turdaș, Vețel, Zam, Aninoasa, Baru, Bănița, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan.