Aviz negativ de la Guvern pentru proiectul de lege al senatorului Cristian Resmeriță privind majorarea salariilor cu 20% pentru profesori, medici și asistenți sociali

A trecut aproape un an de zile de când senatorul Cristian Resmeriță a inițiat în Parlament un proiect de lege prin care intenționa ca personalul din sistemul de educație, sistemul de sănătate și cei care lucrează în sistemul de asistență socială în Valea Jiului să beneficieze de un SPOR de până la 20% din salariu. În tot acest timp, inițiatorul proiectului de lege a așteptat un punct de vedere al Guvernului, document necesar în procesul legislativ. Acesta a venit, într-un final, abia în aceste zile și, din păcate, avizul Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR este unul NEGATIV.

”Cu surprindere am aflat în cursul zilei de luni, 18 octombrie 2021, despre acest document, care este datat încă din 24 iunie 2021, dar și mai surprins sunt de faptul că punctul de vedere al Guvernului PNL-USR PLUS-UDMR cu privire la posibilitatea ca oamenii care lucrează  sistemul de educație, sistemul de sănătate și  în sistemul de asistență socială în Valea Jiului, să beneficieze de un SPOR de până la 20% din salariu, este unul negativ”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta se declară cu atât mai dezamăgit cu cât, în tot acest timp, din discuțiile pe care le-a avut cu colegi senatori și deputați, inclusiv din partidele politice aflate în arcul guvernamental, aceștia au apreciat inițiativa legislativă și au promis să o vor susține în Parlament. Se pare că m-au mințit! O spun cu surprindere, pentru că în negocierile pe care le-am avut cu aceste partide, colegi de-ai mei care fac parte din aceste partide, mi-au spus că este o inițiativă foarte bună, pe care o susțin. Era greu de crezut  că acest Guvern PNL-USR PLUS- UDMR poate să facă ceva în sprijinul oamenilor! Se pare că singurul lucru pe care acest guvern poate să îl facă este să majoreze prețurile până când românii vor deveni săraci. Se pare că acesta este singurul lor scop!”, a mai declarat Cristian Resmeriță, senatorul PSD din județul Hunedoara.

Dezamăgirea acestuia este cu atât mai mare cu cât proiectul său legislativ aducea nu doar un plus de 20% pentru salariile unor categorii profesionale de maximă importanță pentru regiunea Văii Jiului, ci readucea de fapt în atenție o reglementare care a mai fost aplicată în regiune, pentru încurajarea medicilor, profesorilor și asistenților sociali să profeseze în localitățile din Valea Jiului.