Lucrările de la noul bloc ANL din municipiul Lupeni se apropie de finalizare

Primăria municipiului Lupeni este singura din Valea Jiului care a reușit, în mod constant, în ultimii ani, să găsească soluții pentru extinderea spațiilor locative prin care o parte din cererile pentru locuințe primite din partea cetățenilor să poată fi onorate. După ce două blocuri de tip ANL au fost deja date în folosință la Lupeni, în ultimul deceniu, în prezent sunt în faza finală și lucrările de construcție ale unui al treilea bloc ANL în cartierul Bărbăteni.

Începute în urmă cu doi ani, în iulie 2018, lucrările la acest proiect de investiții sunt în prezent aproape finalizate, iar în prezent se lucrează la zidul de sprijin al clădirii, la terasamente, la amenajarea de parcări și zone verzi precum și la modernizarea aleii de legătură cu blocul 69.

Noul bloc ANL de la Lupeni are 45 de unități locative, din care 25 de apartamente cu două camere și alte 20 de garsoniere confort I. Blocul este conectat la rețeaua de apă și canalizare și beneficiază de asemenea de branșament la rețeaua de alimentare cu energie electrică și cu gaz metan. În plus, locuințele sunt echipate și cu centrale termice pe gaz, cu instalații igienico-sanitare, gresie și faianță în baie și bucătărie, iar pentru accesul la etajele superioare, construcția este prevăzută și cu lift interior.

”Ne aflăm foarte aproape de momentul în care vom putea recepționa acest nou bloc de locuințe ANL care arată, atât la exterior cât și la interior, foarte bine și care ne va permite să punem la dispoziția altor 45 de familii locuințe spațioase, racordate la utilități și cu toate facilitățile necesare, inclusiv centrală termică proprie, lift, loc pentru parcare și alte facilități. Odată cu finalizarea acestui obiectiv, am reușit să rezolvăm problema acelor schelete de construcții care au fost abandonate după anul 1990 în zona cartierului Bărbăteni și să le transformăm în locuințe moderne, de tip ANL. Vom analiza, în perioada următoare și posibilitatea de a repartiza aceste apartamente către familiile aflate în căutarea unei locuințe, care îndeplinesc criteriile solicitate de ANL, dar trebuie să precizez că, deocamdată, nu se primesc cereri de locuințe pentru noul bloc ANL, până când nu este finalizată complet această investiție și nu este finalizată procedura de recepție”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Construcția noului bloc ANL completează eforturile depuse de autoritățile locale de la Lupeni în reabilitarea unor ansambluri de clădiri rezidențiale, realizată cu fonduri europene, care a permis alocarea altor câteva zeci de locuințe sociale pentru familiile calificate la repartizarea de locuințe sociale din fondul locativ de stat.

Primarul municipiului Lupeni își dorește ca și în anii următori să găsească soluții pentru a construi alte noi spații cu destinația de locuințe.