Consiliul județean Hunedoara a adoptat bugetul pentru anul 2022

Bugetul Consiliului Județean Hunedoara pentru anul 2022 a fost aprobat vineri,11 februarie, în ședința desfășurată în regim de videoconferință.

În sumă totală de aproximativ 375 de milioane de lei, bugetul administrației județene asigură, potrivit administratorului public Costel Avram, necesarul pentru continuarea proiectelor de investiții și pentru începerea de noi lucrări, după ce mai mult de jumătate din sumele prevăzute în proiectul de buget propus de echipa președintelui CJH, Laurențiu Nistor sunt alocate investițiilor.

”Continuăm proiectele de modernizare a drumurilor județene și lucrările de reabilitare/întreținere în toate zonele județului Hunedoara astfel încât toți locuitorii să beneficieze de căi de acces moderne și sigure. Alocăm bani și pentru sănătate! Toate cele trei unități spitalicești din subordinea CJH primesc bani pentru funcționare și dezvoltare: Spitalul Județean de Urgență din Deva și Sanatoriile de Pneumoftiziologie din Geoagiu și Brad. Ne dorim ca hunedorenii să beneficieze de asistență medicală la standarde ridicate. Așa cum am spus, anul 2022 este anul unei ofensive culturale fără precedent. CJ Hunedoara alocă bani pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara și a Castelului Nopcsa din Săcel, pentru reabilitarea clădirii Teatrului Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroșani și, în premieră în România, administrația hunedoreană investește în înființarea unui nou muzeu, la Orăștie! Județul nostru a moștenit un bogat patrimoniu , iar noi suntem datori să-l punem în valoare. Sunt onorat să fac parte din echipa președintelui Laurențiu Nistor, echipa PSD, angajamentul nostru de a dezvolta armonios și echilibrat județul Hunedoara fiind prioritate și în 2022!”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Consiliul Județean Hunedoara are la dispoziție în acest an un buget de 375 de milioane de lei, din care 345 milioane de lei sunt alocați pentru funcționare și dezvoltare, 25 milioane de lei pentru programul anual de întreținere și reparații drumuri județene iar alte 29 de milioane de lei provin dintr-un împrumut ce va fi accesat în cursul acestui an și care va fi utilizat tot pentru susținerea proiectelor de investiții publice.

Vicepreședintele CJH, Ion Bădin, care a condus ședința în care a fost adoptat proiectul de buget, apreciază că bugetul din acest an este unul echilibrat, axat pe investiții și dezvoltare. ”Investițiile care să asigure dezvoltarea județului sunt prioritare pentru noi și în acest an, indiferent că vorbim de infrastructura rutieră, rețeaua sanitară aflată sub directa noastră coordonare ori extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Protejarea și valorificarea patrimoniului istoric, proiectele culturale și promovarea turistică a județului beneficiază, de asemenea, de un sprijin financiar consistent. Mulțumesc colegilor consilieri județeni pentru votul acordat”, a declarat Ion Bădin.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii județeni au aprobat și bugetele unor instituții din subordinea forului administrativ județean, a unităților medicale aflate în administrarea CJH și al societăților comerciale la care CJH este acționar majoritar.