O jucărie pentru fiecare, acțiune caritabilă organizată de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

În fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva se mobilizează în acțiunea caritabilă intitulată O jucărie pentru fiecare, inițiată în urmă cu câțiva ani. Cu acest prilej, este demarată o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului.

”Prin jucăriile pe care, cu mult drag, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

În acest scop, în perioada 1 martie – 20 mai, toți cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană, unde acestea vor fi colectate, sortate și distribuite în pachete speciale de 1 Iunie copiilor din toate centrele de plasament de pe raza județului Hunedoara. Ioan Sebastian Bara arată că deși este un gest aparent mărunt, cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți.

Cei care vor să participe la această acțiune caritabilă și doresc le dăruiască copiilor jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sediul în municipiul Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, deschis în perioada 1 martie – 20 mai 2022, de luni până vineri între orele 1000 și 1800.