Hunedoara, județ pilot privind înființarea Unității de Implementare a Priorităților (Delivery Unit) la nivel local

Asociația Pur și Simplu Verde, condusă de Ioana Petrescu, va sprijini Consiliul Județean Hunedoara să își creeze o Unitate de Implementare a Priorităților (Delivery Unit).

Timp de trei zile, echipa de experți condusă de Ioana Petrescu este prezentă la Consiliul Județean Hunedoara pentru a discuta cu principalii actori implicați în programele de dezvoltare a județului, dar și cu specialiștii instituției care vor fi cooptați în Delivery Unit.

În această dimineață, reprezentații asociației s-au întâlnit cu vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, și cu responsabilii care au sarcina de a implementa acest proiect. În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte ce țin de mecanismele și sursele de finanțare destinate proiectelor privind tranziția energetică a județului (Pactul Ecologic European, Mecanismul pentru o Tranziție Justă etc). ”Sper că această activitate pe care o derulăm împreună a fi una de succes. În contextul actual, trebuie să găsim alternative viabile pentru a ne asigura pe termen lung necesarul de energie electrică și, totodată să construim un mix diversificat de resurse energetice care să susțină dezvoltarea sustenabilă a județului”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin.

În următoarele trei luni, vor fi prioritizate obiectivele specifice ce pot fi urmărite de această unitate, vor fi stabiliți indicatori măsurabili și un set de acțiuni concrete care să dea rezultate pe termen scurt.

”Județul Hunedoara, ca de altfel, toată țara, are nevoie de alternative privind asigurarea surselor de energie, ca parte integrată a țintelor stabilite de Pactul Ecologic European. Este momentul să găsim soluții care să prevadă construirea unor sisteme competitive de energie verde și integrarea lor în viața economică a județului și a populației”, a precizat Ioana Petrescu.

Unitatea de Implementare a Priorităților (Delivery Unit) se va afla în directa coordonare a președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.