Consiliul Județean Hunedoara își cere scuze public pentru neplăcerile pricinuite de execuția lucrărilor de modernizare a sectoarelor de drumuri județene care fac parte din Culoarul Trafic Mureș Nord.

Comunicat de presă

Având în vedere apariția în spațiul public a unor remarci cu privire la starea unor sectoare de drum de pe traseul stabilit în cadrul acestui proiect, facem precizarea că, în ceea ce privește sectorul de drum DJ 761 Șoimuș – Bălata, cea mai mare perioadă de timp în care drumul nu a fost practicabil s-a datorat lucrărilor la proiectul de introducere a canalizării derulat de Primăria Comunei Șoimuș, lucrări a căror calitate nu o comentăm.

După finalizarea lucrărilor de amplasare a conductelor de canalizare și a căminelor de vizitare și branșament, Consiliul Județean Hunedoara a demarat lucrările de modernizare prevăzute în proiectul finanțat din fonduri europene.

Având în vedere că este vorba despre un proiect amplu de modernizare, iar sectorul preluat în urma lucrărilor de canalizare nu prezenta un terasament corespunzător, prin proiectul tehnic s-a stabilit că acesta trebuie refăcut în mai multe zone ale drumului, în vederea respectării prevederilor legale în materie.

În perioada sezonului rece nu s-au putut executa lucrări de turnare a covorului asfaltic. Condițiile meteo nefavorabile care au produs îngheț/dezgheț inclusiv în data de 8 martie 2022 și care persistă, nu permit efectuarea operațiunilor menționate.

Consiliul Județean Hunedoara își exprimă surprinderea că tocmai primarul comunei Șoimuș incită public populația să participe la mitinguri de protest îndreptate împotriva administrației județene. Înainte de a incita la revoltă cetățenii împotriva CJ Hunedoara, îi sugerăm primarului Mihai Gabriel Irimie să organizeze mitinguri și în zonele unde Primăria Comunei Șoimuș execută lucrări, pe drumuri județene primite în administrare sau comunale.

Credem că o colaborare între Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Comunei Șoimuș ar fi mult mai folositoare pentru cetățeni. Un proiect de anvergura celui de modernizare a Culoarului Trafic Mureș Nord nu se poate realiza cu lucrări de mântuială, făcute peste noapte, așa cum sunt unii obișnuiți și nu poate fi implementat fără ca, pe parcursul lucrărilor, să nu apară disconfort.

Avem încredere că cetățenii care circulă pe sectoarele de drum aflate în șantier înțeleg necesitatea acestor lucrări, eforturile deosebite care se depun pentru modernizarea celor peste 65 de kilometri de drumuri județene și mai ales că nu vom face rabat de la calitatea lucrărilor.

Credem că menirea unei instituții administrative este aceea de a îmbunătăți viața cetățenilor, în acest caz, condițiile de trai ale locuitorilor localităților traversate de Culoarul trafic Mureș Nord, și nu de a incita și de a organiza proteste.

În cazul în care primarul comunei Șoimuș insistă cu organizarea acestui miting de protest, președintele CJ Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, și-a exprimat dorința de a participa la întâlnirea cu cetățenii, în acest sens adresând solicitarea domnului primar de a comunica data, ora și locul desfășurării.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Hunedoara