Două importante instituții județene vor fi reabilitate cu fonduri europene, prin PNRR

Programul Național pentru Redresare și Reziliență aduce în județul Hunedoara fondurile necesare și pentru reabilitarea unor importante clădiri care găzduiesc instituții administrative.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că CJH și-a propus să atragă fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru o serie de proiecte importante. Două dintre acestea, aprobate astăzi, într-o ședință extraordinară a Consiliului județean Hunedoara, care a avut loc în sistem videoconferință, vizează reabilitarea Palatului Administrativ din Deva, în care se află actualul sediul al administrației județene, precum și a sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, instituție aflată, de asemenea, în subordinea CJH.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor spune însă că pentru cel de-al doilea obiectiv a fost nevoie ca administrația locală din Deva să convoace o ședință a Consiliului Local pentru a aproba transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului pe care este ridicat imobilul. ”Vreau să mulțumesc conducerii Primăriei Deva și Consiliului Local Deva, pentru că și-au dat acordul de a ne preda terenul de sub clădirea DGASPC Hunedoara și consilierilor județeni care au aprobat însușirea în domeniul public al Județului Hunedoara a terenurilor aferente clădirii ”Fosta Bancă Agricolă”. Acest demers este necesar pentru ca proiectul de reabilitare termică a sediului DGASPC Hunedoara să fie eligibil în vederea obținerii de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.