„Pianul Călător” poposește din nou la Deva!

Călătoria pianistului Horia Mihail în istoria muzicii pentru pian solo intră în al 12-lea an de existenţă, printr-o nouă ediţie a turneului naţional ”Pianul călător”, cu tema … Clasic. Turneul include și un recital care va avea loc la Deva, marți, 17 mai 2022, la ora 19:00, la sala ,,Pro Arte” a Colegiului Național ,,Decebal” din Deva.

”Pianul călător” aduce în atenția melomanilor hunedoreni un program ce alătură trei celebre sonate şi o fantezie pentru pian solo de Haydn, Mozart şi Beethoven, pilonii clasicismului vienez, va încânta publicul care revine de fiecare dată cu plăcere în sălile de concert sau în aer liber, pentru a asculta un nou recital sau concert ,,Pianul călător”, susţinut de pianistul Horia Mihail. Este vorba despre:

  • Haydn – Sonata nr. 59 în Mi bemol major
  • Mozart – Fantezia în do minor KV 475
  • Mozart – Sonata în do minor KV 457
  • Beethoven – Sonata în do minor nr. 8 op. 13 „Patetica”

În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns, susținând peste 200 de concerte. Acum, cele 5 piane călătoare puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman. Drumul lor a fost mai lung şi, uneori fără să se oprească mai mult de o seară, a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert.

Accesul la acest eveniment se face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica de către cei interesați de la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 09:00-16:00.