Respect și premii de fidelitate pentru familiile de aur ale Petrilei

Pentru administrația publică locală de la Petrila a devenit o datorie de onoare sărbătorirea, în fiecare an, a familiilor de petrileni care au adunat în buchetul vieții lor 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie. În opinia primarului Vasile Jurca, această performanță pe care, din fericire, o ating zeci de respectabile familii din orașul Petrila, în fiecare an, este un exemplu pentru întreaga comunitate iar, tocmai din acest motiv, familiile de aur și de platină ale Petrilei, sunt sărbătorite în cadru festiv la Casa căsătoriilor din localitate, un loc emblematic pentru viața oricărui cuplu.

Așa a fost și joi, 25 mai 2022, când o primă serie de 15 familii care anul acesta au atins frumoasa aniversare a ”nunții de aur”, iar pentru două dintre acestea, chiar a ”nunții de platină” au primit invitația de a serba acest frumos moment aniversar alături de liderii comunității petrilene. Gazde primitoare le-au fost Vasile Jurca – primarul orașului Petrila, Marius Heljiu – viceprimarul orașului Petrila și Adriana Dăian – secretarul orașului Petrila care, împreună cu funcționari ai Serviciului de Stare Civilă și alți reprezentanți ai Primăriei orașului Petrila i-au întâmpinat pe seniori, felicitându-i pentru performanța vieții lor de familie.

Pentru toți acești invitați de onoare, Primăria și Consiliul local al orașului Petrila au pregătit ”Diplome de fidelitate”, flori, cadouri și chiar un simbolic dar de nuntă, la aniversarea celor 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie. ”Premiul pe care Consiliul Local al orașului Petrila vi-l oferă astăzi este un gest simbolic pe care-l facem, o modalitate de a vă mulțumi, în numele comunității noastre, pentru contribuția pe care ați avut-o și o aveți la tot ceea ce înseamnă astăzi orașul Petrila. Știu că ați trăit și muncit în vremuri mult mai dificile decât sunt cele de astăzi și este admirabil faptul că ați trecut împreună peste toate cele bune sau mai puțin bune din viață, lucru care astăzi este tot mai rar la generațiile mai tinere. De asemenea, aceasta este o formă de apreciere pentru faptul că promovați valorile familiei și sunteți într-adevăr un model pentru tânăra generație. Pentru că dumneavoastră sunteți un model pentru noi, care poate nu întotdeauna prețuim așa cum se cuvine această instituție fundamentală care este Familia. Vă doresc multă sănătate și multe bucurii! La mulți ani!”, le-a transmis celor sărbătoriți cu acest prilej, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Anul acesta, între sărbătoriți s-au numărat familiile: Gheorghe Nicolae și Ileana Grunță, Dumitru și Viorica Buhuș (care au împlinit 60 de ani de la căsătorie), Alexandru și Iuliana Scafariu, Petru și Silvia Voinea, Carol și Ghizela Vesa, Petru și Ileana Grunță, Viorel și Maria Popa, Pompei și Rodica Boldizsar, Alexandru și Emilia Șanta, Nicolae și Tudora Miclea, Petru și Ana Bălănesc, Vasile și Valeria Oros, Vasile și Eszter Pînzariu, Traian și Rozalia Vrabia, Ioan și Ana Cernea (care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cu toții au fost felicitați de liderii comunității petrilene, iar primarul Vasile Jurca și-a exprimat dorința de a se reîntâlni cu aceștia și la următoarea sărbătoare a longevității în familie, la 60 respectiv 70 de ani de la căsătorie.

Cuplurile de aur și de platină din orașul Petrila au primit câte o diplomă, un mic cadou și un premiu pentru fidelitate, în valoare de 750 de lei pentru cei 50 de ani și 900 de lei pentru cei 60 de ani petrecuți împreună.

Emoționați și încântați de cuvintele frumoase și de atenția primită din partea oficialităților locale, sărbătoriții le-au dezvăluit celor prezenți că secretul longevității vieții lor în familie constă are la bază dragostea reciprocă, dar mai ales respectul, încrederea și devotamentul cu care și-au tratat de-a lungul anilor partenerul de viață. Aceștia s-au declarat onorați de atenția primită din partea Primăriei și Consiliului local al orașului Petrila și le-au urat, la rândul lor, liderilor comunității petrilene să atingă astfel de performanțe în propria lor viață de familie.