Tichete de vacanță: Până la ce dată pot fi folosite voucherele din anii precedenți

Având în vedere situația generată de pandemie, guvernanții luau decizia de a majora termenele de valabilitate pentru tichtele de vacanță. Printr-o ordonanță s-a stabilit ca „perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport”, să fie exstinsă.

Cu alte cuvinte le vom putea folosi și în acest an. În cele ce urmează vă vom spune până la ce data pot fi folosite tichetele de vacanță din anii precedenți.

Guvernul anunță până la ce dată pot fi folosite tichetele de vacanță din anii precedenți

Ultimii doi ani au fost sub efectele pandemiei și a restricțiilor derivate din această cauză. Întreaga industrie a turismului local a avut de suferit, ca urmare a deciziei de a restricționa accesul turiștilor.

Multă lume și-a pus o întrebre firească în aceste zile. „Până la ce dată pot fi folosite tichetele de vacanță din anii precedenți?”

Răspunsul a fost dat de ordonanța guvernului emisă anul trecut, prin care se precizează clar până la ce dată pot fi folosite tichetele de vacanță din anii precedenți.

Conform OUG 131/2021, „perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2022”.
Termenul limită pentru tichetele de vacanță

După data de 30 iunie tichetele de vacanță emise între 2019 și 2021 își vor pierde valabilitatea. Pentru tichetele de anul acesta nu s-au mai făcut precizări despre când și care va fi valoarea acestora.

În schimb, tot la finalul anului trecut, Ministerul Turismului anunța că din acest an și angajații privați vor putea beneficia de tichetele de vacanță.

„Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.r. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei.

Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță. Nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie.

Vor fi și niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” declara ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

În cazul angajaților de la privat, tichetele de vacanță sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat. Deocamdată nu s-a anunțat data la care se vor emite, dar o presupunere ar fi că după expirarea termenelor pentru tichetele de vacanță emise între 2019 și 2021.

Sursa: playtech.ro