Noul Bazin didactic de înot de la Vulcan este pregătit pentru darea în folosință

Lucrările pentru construcția Bazinului didactic de înot de la Vulcan au fost finalizate, iar potrivit primarului localității, Cristian Merișanu, antreprenorul care a realizat lucrările (SC Con-A SRL din Sibiu) așteaptă încheierea procesului verbal de recepție cu reprezentanții Companiei Naționale pentru Investiții (CNI), care a finanțat realizarea acestei investiții, după care obiectivul va fi predat în administrare Primăriei municipiului Vulcan, urmând să fie dat în folosință.

”Lucrările de la bazinul de înot sunt finalizate și mai trebuie doar recepționate. Așteptăm să ne fie predat obiectivul, ca să ne putem bucura împreună de această mare investiție finalizată în municipiul Vulcan. Pot să vă spun că noi, administrația publică locală, am demarat deja procedurile care ne revin și suntem pregătiți să începem activitatea de aici în cel mult două săptămâni după ce intrăm în posesia obiectivului”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Momentul finalizării acestui proiect și cel al deschiderii noului bazin didactic de înot de la Vulcan vine într-un moment cum nu se putea mai bun, în care atenția opiniei publice este îndreptată spre uluitoarea performanță a tânărului înotător român David Popovici, dublu campion mondial la 100 m și 200 m, la recent încheiatele Campionate Mondiale de natație de la Budapesta.

”Sunt convins că acest obiectiv se va bucura de interes din partea cetățenilor municipiului Vulcan și, mai ales, a copiilor și tinerilor, cu atât mai mult cu cât victoria sportivului român David Popovici, admirat de o țară întreagă, este un model demn de urmat de toți cei care doresc să învețe să înoate și chiar să progreseze în acest sport, mergând pe drumul deschis de David Popovici spre noi performanțe la înot. La Bazinul didactic de înot de la Vulcan vom avea și instructori calificați de înot și toate condițiile necesare pentru cei care vor să practice înotul, atât la nivel de agrement, cât și la nivel competițional”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.

Bazinul didactic de înot de la Vulcan va fi cel de-al treilea care funcționează deja în Valea Jiului, după cele de la Petroșani și Petrila, iar nu peste multă vreme un al patrulea bazin de natație de acest fel va fi deschis și la Lupeni.