Gradul de promovabilitate al examenului de Evaluare Națională în județul Hunedoara este de peste 80%

Primele rezultate ale examenelor de Evaluare Națională din acest an au fost date publicității de către Minsterul Educației. Potrivit cifrelor de bilanț prezentate de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, la nivel național, peste 83% din elevii înscriși au luat nota de trecere de peste 5.

Situația este aproximativ aceeași și la nivelul județului Hunedoara. Inspectorul școlar general al județului Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie spune că 81,53% dintre elevii care au susținut în acest an examenul de Evaluare Națională au trecut cu bine acest test, obținând medii de peste 5 la ambele probe de examinare. Astfel, din 2588 de absolvenți care s-au prezentat la acest examen, 2110 au obținut note de trecere, procentul fiind în creștere față de anul precedent, când s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 75,20%.

De asemenea, la nivelul județului Hunedoara s-a înregistrat și o medie generală de 10, aparținând unei absolvente de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic ”I.C. Brătianu” din Hațeg. De asemenea, la nivelul județului Hunedoara s-au mai înregistrat alte 25 de rezultate de excelență, respectiv 4 note de 10 la proba de Limba română și alte 19 note de 10 la matematică.

În județul Hunedoara a crescut și rata de participare a absolvenților de gimnaziu la acest examen național, care a fost de 91,44%: 2.588 candidați fiind prezenți dintr-un total de 2.734 elevi înscriși la evaluarea națională.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 30 iunie 2022, iar după această dată, absolvenții școlii generale își vor putea alege liceul la care să-și continue studiile.