Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă: Ce spune minstrul Sănătății

Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă. Între 27 iunie și 3 iulie s-au înregistrat 7.726 de noi cazuri de covid-19, dintre care 1.307 pacienți reinfectați.„România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de COVID-19”, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a mai spus că speră ca această creștere să nu pună în pericol sistemul de sănătate, printr-un val mare de internări.

Alexandru Rafila a mai spus că se asteaptă la o creștere a numărului de cazuri, pe fondul apariției subvariantei BA 5, care este foarte contagioasă.
Creștere a cazurilor în mai multe țări

Și în Italia numărul infecțiilor este din nou în creștere, 71.947 de cazuri noi fiind înregistrate în Italia în 24 de ore, potrivit datelor publicate duminică de Ministerul Sănătății.

Numărul persoanelor pozitive în prezent la COVID în Italia a depășit un milion (1.009.943) la începutul unei veri care ar trebui să marcheze revenirea turismului regulat în întreaga Europă.

În ultimele șapte zile, în toate regiunile și provinciile italiene a avut loc o creștere de 50,4% a COVID-19, crescând în paralel cu creșterea numărului de teste.

Spitalizările au crescut atât în secțiile de terapie intensivă, cât și în cele obișnuite. Pacienții internați la terapie intensivă sunt 291, cu 16 mai mulți decât sâmbătă.

Dacă în perioada 17-23 iunie incidența COVID-19 a fost de 504 cazuri la 100.000 de locuitori, între 24-30 iunie, aceasta a crescut la 763, potrivit monitorizării săptămânale a Ministerului Sănătății și a Institutului Național de Sănătate italian (ISS).

În ultimele șapte zile, au fost raportate aproximativ 61 de decese pe zi, în creștere cu 16,3% față de săptămâna precedentă.

Sursa: playtech.ro