”Cupa Minerul” la fotbal readuce în atenție, pe 6 august, trecutul, prezentul și viitorului echipei Minerul Lupeni

Ani de-a rândul, în organizarea CS Minerul Lupeni, clubul de tradiție al sportului din Valea Jiului, ziua de 6 august a fost marcată prin organizarea unor competiții de rugby sau fotbal dotate cu ”Cupa Minerul”, la care participau, alături de echipa gazdă, numeroase team-uri de top ale sportului românesc. Tradiția acestui eveniment s-a stins mai apoi, odată cu existența clubului fanion al minerilor din Lupeni.

În seria admirabilelor eforturi ale familiei Lumperdean -un nume cu rezonanță în fotbalul lupenean – de a revigora activitatea sportivă sub emblema clubului sportiv fanion al Lupeniului, se numără și reluarea tradiției competiției de fotbal organizate în cinstea ”Zilei Minerului”. Astfel, prima ediție a ”Cupei Minerul” la fotbal, eveniment organizat de CS Viitorul Minerul Lupeni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, dar și al companiilor Comexim R Lupeni și Diacom Lupeni, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal, va avea loc chiar pe data de 6 august, pe stadionul ”Minerul” din Lupeni, cu începere de la ora 9,00.

Competiția este destinată tinerilor fotbaliști din generația celor născuți în anul 2010 și constituie primul eveniment sportiv de anvergură organizat sub egida CS Viitorul Minerul Lupeni, club care și-a propus să reînvie tradiția vechiului club sportiv ”Minerul” Lupeni, atât de îndrăgit de iubitorii de sport din această localitate. Competiția este cu atât mai importantă cu cât în tribune se va afla și cunoscutul impresar Liubliana Nedelcu, în dorința de a descoperi tineri fotbaliști talentați pe care să-i propulseze spre fotbalul de performanță națională sau chiar internațională. Deja, unul dintre componenții lotului de tineri fotbaliști ai CS Viitorul Minerul Lupeni, Lorenzo Lumperdean a avut ocazia ca, la numai 11 ani, să participe, în luna iulie a acestui an, la un stagiu de pregătire în Italia, cu legendara echipă Inter Milano. ”Scopul nostru este acela ca, având-o alături de noi și pe Liubliana Nedelcu, un impresar de succes, să putem oferi o șansă oricărui copil din Lupeni de a se bucura de fotbal și de a putea face pasul spre fotbalul mare, spre cluburile de elită. Putem fi o rampă de lansare pentru tinerii pasionați de fotbal și mă bucur că alături de noi avem oameni care ne sprijină, așa cum este și doamna Liibliana Nedelcu, dar așa cum sunt și primarul Lucian Resmeriță, Emil Părău sau Constantin Dicu”, spune Lucu Lumperdean, coordonator al CS Viitorul Minerul Lupeni.

În același timp, dincolo de meciurile susținute de echipele înscrise la această competiție, evenimentul își propune un inedit remember al fotbalului lupenean, în care o serie de foste glorii ale Minerul Lupeni vor fi prezente la reîntâlnirea cu suporterii, așa cum nu vor fi lipsi nici alți invitați de marcă, așa cum este, spre exemplu, lupeneanca Ana Maria Gherghel, nr.1 mondial în fotbal-tenis.

”Am convingerea că putem reînnoda o tradiție sportivă de care Lupeniul a fost atât de mândru și care a adus atât de multe satisfacții sportivilor și suporterilor, deopotrivă. Iar 6 august – Ziua Minerului este cea mai potrivită zi pentru a marca acest nou început, drept pentru care îi invit alături de noi, la stadion, pe toți suporterii și iubitorii de fotbal, să fim parte împreună la reînnodarea unei frumoase tradiții. Iar pentru că și eu sunt fiu de miner, le doresc tuturor minerilor sănătate, bucurii și La mulți ani ! Să ne revedem cu bucurie la stadionul nostru drag ”Minerul Lupeni”, la debutul unei noi competiții de fotbal care le este dedicată în primul rând lor, minerilor Lupeniului, dar și tuturor celor care iubesc fotbalul și care cred și ne susțin în dorința noastră de a reînvia un club de tradiție: Minerul Lupeni. Noroc bun! Hai, Minerul!”, a mai spus Lucu Lumperdean.

Să mai adăugăm doar că participarea publicului la prima ediție a ”Cupei Minerul” la fotbal pentru juniorii născuți în anul 2010 este gratuită.