Vulcanul e pregătit pentru cea mai dură competiție de cățărare ciclistă din România

”Drumul lui Mihai Viteazu”. Așa este denumită competiția de ciclism care va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe 6 august 2022, în municipiul Vulcan.

Evenimentul, organizat de pasionatul sportiv prof. Cătălin Valea împreună cu Primăria municipiului Vulcan, cu sprijinul unor sponsori generoși precum Comexim R Lupeni, Highenergy – București, Cabana ”La Cassian” Vulcan, Asociația Comunitas 2007 Petroșani și Crama Moromeții & Roua munților din Lupeni, se află deja la startul ediției cu numărul 3. Competiția de ciclism vertical race este practic cea mai dură cursă de climbing ciclist din România, concurenții fiind provocați să parcurgă o distanță de 11 km, din municipiul Vulcan până la Memorialul Eroilor de la Pasul Vîlcan (cota 1600 m), pe un traseu asfaltat, dar cu o pantă medie de 9,2% care atinge însă, pe unele porțiuni ale traseului chiar 32%. Totul într-un timp limită de maxim 2 ore și 15 minute.

Organizatorul evenimentului, Cătălin Valea precizează că participarea la acest concurs de ciclism este gratuită (nu se percepe taxă pentru înscriere!) și este deschisă tuturor iubitorilor de ciclism care posedă o bicictetă mountain bike sau cursieră și, evident, o cască de protecție, dar și dorința de a-și testa limitele de rezistență într-o cursă ciclistă de anduranță.

Categoriile de vârstă pentru care vor fi întocmite clasamentele sunt: +18,+30,+40,+45,+50,+55 (masculin), respectiv +18,+30,+40,+50 (feminin). Toți participanții care vor finaliza cursa în timpul maxim stabilit (2h15min.) vor primi medalii de Finisher, iar pentru câștigători vor fi pregătite premii. Înscrierile se pot face până la data și ora startului, respectiv sâmbătă, 6 august 2022 ora 11,00.

Startul va fi dat din zona Dincă de pe DN 66 A Vulcan-Lupeni, la ora 11,00 iar festivitatea de premiere va avea loc în Pasul Vîlcan (zona stației de întoarcere a telegondolei), de la ora 14,00.