Pai Gow sau poker? Ce este acest joc misterios

Dacă vă învârtiți de o vreme în fascinanta lume a jocurilor de noroc, pe lângă jocurile de pacanele online și alte jocuri de cazino cu siguranță ați întâlnit jocuri similare pokerului tradițional. Aceste jocuri sunt cunoscute în industrie ca fiind jocuri derivate din poker.

Toți jucătorii au auzit de popularele jocuri precum pokerul cu trei cărți, Ultimate Texas Hold’em și High Card Flush. Acestea după cum spuneam mai sus sunt cunoscute sub numele de jocuri derivate din poker. Cu toate acestea, astăzi vom discuta despre unul care aduce reguli noi la masa de joc, păstrând ceva din frumusețea jocului de poker original.

Dacă nu ai auzit de el până acum, să știi că este vorba despre Pai gow poker. Astăzi îți voi explica cum se joacă și ce plus de distracție, dar și pariuri  generoase aduce față de cunoscutul poker tradițional.

Ce este Pai Gow

Pai Gow poker este o variantă derivată a jocului tradițional de poker cu cinci cărți. Această versiune a jocului aduce unele îmbunătățiri suplimentare care creează provocări pentru jucători. Diferența principală între jocul clasic și pai gow poker, este aceea că competiția nu apare între jucătorii de la masă, între ei, ci între jucător și dealer. Dacă în varianta de poker obișnuită cum ar fi Texas Hold’em, cazinoul ia doar un procent din miza câștigată în defavoarea altor jucători, aici în cazul în care pierzi, cazinoul încasează toată miza învinșilor. Aceasta ar fi prima diferență. O altă crucială între pai gow și Texas Hold’em spre exemplu, este aceea că la pai gow primești șapte cărți din care trebuie să realizezi două mâini de poker, una de cinci cărți și respectiv, una de două cărți. Precum știi, în pokerul tradițional acțiunea se rezumă la o singură mână de cinci cărți.

Cum se aseamănă cu pokerul mai exact?

Cele enumerate mai sus ar fi principiile de bază ale jocului și plecând de la acestea putem răspunde mai ușor la întrebarea: este pai gow ca pokerul? Principala similaritate este faptul că la fel ca în pokerul traditional și în pai gow ca să câștigi trebuie să faci mai multe mâini de poker.

Spre deosebire de alte jocuri de noroc, care țin mai mult de noroc decât de abilitățile și strategiile folosite de un jucător, pokerul este mult mai atrăgător pentru că îți poți folosi creierul pentru a-ți creea avantaje în fața adversarilor. De aceea probabil unii jucători vor avea impresia că pai gow pierde ceva din frumusețea jocului clasic  și s-ar putea să le lipsească confruntarea cu care sunt obișnuiți la o partidă de poker tradițional.

Cu toate acestea și aici cele două jocuri păstrează un numitor comun și anume, faptul că folosind o strategie bună, poți transforma un joc cu premize negative într-o partidă cu un rezultat favorabil, peste așteptări. Pai gow atrage jucătorii ocazionali pentru că aceștia observă că deciziile luate au un impact semnificativ pentru rezultatul final.

Cum se joacă Pai Gow?

Jocul începe întotdeauna cu o serie de pariuri. Pariul de bază are ca principiu ca ambele tale mâini să fie câștigătoare în fața ambelor mâini ale dealerului.

Dacă ambele tale mâini de poker sunt superioare ambelor mâini de poker ale dealerului, te poți bucura de faptul că miza îți revine. În schimb, dacă la una sau la ambele mâini există o egalitate, dealerul va lua întotdeauna banii. Și evident, dacă mâinile tale de poker sunt mai slabe decât ale lui, victoria aparține în mod clar cazinoului. Deși par împotriva tașansele, pai gow aduce mici diferența care fac jocul mult mai atrăgător. Pariul bonus fortune ar fi unul din ele, făcând jocul foarte interesant, deoarece îți oferă șansa de a câștiga jackpoturi uriașe pentru pariuri cu valoare de până la un singur dolar.

Ca să poți plasa pariul fortune, trebuie în primul rând să faci pariul principal despre care discutăm mai sus, miza fortune este opțională, dar aproape toată lumea alege să parieze, șansele de câștig fiind foarte ridicate.

După ce pariurile sunt stabilite, dealerul împarte tuturor cărțile, lui însuși inclusiv. Fiecare jucător primește șapte cărți, din care trebuie să faci două mâini diferite de poker, respectiv o mână cu cinci cărți ca în pokerul tradițional și una cu două cărți.

Mâna ta de cinci cărți, cunoscută sub numele de mână inferioară, trebuie să depășească mâna ta superioară, după cum poate ți-ai dat și tu seama, mâna cu două cărți. Dacă mâna superioară o depășește pe cea inferioară ai pierdut pe loc.

Mâna inferioară

Mâna ta inferioară de poker cu cinci cărți se joacă la fel ca și cum ai juca o partidă standard de poker. Plecând de la perechi, chinte, culori sau full house, clasicele întâlnite într-un joc de Texas Hold’Em.

Mâna superioară

În schimb, mâna ta superioară este formată din doar două cărți care nu folosesc clasementele clasice a cărților. În acest joc ele se bazează pe rangul cărților. Toate perechile au valoare și perechea de ași fiind cea mai bună mână posibilă. Cu toate acestea, dacă nu există nici o pereche în mâna superioară, se va juca cea mai mare carte.

După ce fiecare jucător și-a stabilit mâinile, dealerul își va prezenta cărțile și pe baza unui set de reguli predeterminat de regulile cazinoului, vei putea observa cât de bună este mâna sa.

Ulterior îți vei compara mâna cu cea a dealerului și vei vedea dacă vei câștiga, pierde sau vei continua.

În această fază se va plăti de asemenea și orice câștig de pariu bonus, trei cărți de un fel sau mai multe fiind condiția pentru obținerea acestui bonus. Chiar dacă vei pierde pariul principal, vei câștiga totuși pariul bonus, el fiind independent de deznodământul pariului principal.

Concluzie

Pai gow păstrează partea frumoasă a pokerului tradițional și aduce și un plus la masa de joc. Acum că șții și regulile și ce implică această variantă de poker, când îl întâlnești în sălile de cazino, nu ezita să îți încerci norocul. Potul câștigător te așteaptă !