Sesiune de admitere pe locurile rămase disponibile la Universitatea din Petroșani

Cu toate că sesiunea de admitere din iulie 2022 la Universitatea din Petroșani a decurs foarte bine, iar cea mai mare parte a locurilor disponibile în cadrul disciplinelor și specializărilor de la cele trei facultăți componente s-au ocupat, atât pentru studiile de licență cât și pentru cele de masterat, la unele specializări au mai rămas totuși locuri disponibile, atât la licență cât și la master.

Pentru acestea, conducerea Universității din Petroșani a decis să organizeze o nouă sesiune de admitere, care va avea loc în luna septembrie 2022. Rectorul Universității din Petroșani speră că, după această nouă sesiune, toate locurile bugetate pentru anul universitar 2022-2023, dar și o bună parte din locurile cu taxă, care fac parte din oferta admiterii din toamnă de la instituția de învățământ superior din Valea Jiului, vor fi ocupate de studenți. ”Prima sesiune de admitere de la Universitatea din Petroșani s-a încheiat cu rezultate bune pentru noi, având în vedere că am consemnat o creștere a numărului de înmatriculări ale studenților față de anii precedenți. Sigur că, pentru unele specializări au mai rămas câteva locuri, atât cu finanțare de la bugetul de stat cât și pe cele cu taxă, motiv pentru care vom organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, când sperăm că și acestea vor fi ocupate. Îi invit pe toți cei care doresc să devină studenți ai Universității din Petroșani să analizeze oferta pe care o propunem și să aleagă de aici specializarea care o doresc. Noi îi așteptăm să se înscrie și să devină studenți ai Universității din Petroșani”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Cei interesați să devină studenți ai Universității din Petroșani se vor putea înscrie on-line, pe platforma dedicată admiterii din pagina web a Universității (www.upet.ro/admitere), sesiunea de înscrieri urmând să fie deschisă în data de 29 august 2022, ora 9,00. Înscrierile se vor derula până pe data de 21 septembrie 2022 (pentru studiile de licență), respectiv 16 septembrie 2022 (pentru studiile de master).

Universitatea din Petroșani are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea „Școalei de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură” care a funcționat în București din anul 1864, iar din anul 1948 la Petroșani pentru început sub numele de Institutul Cărbunelui. După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) iar mai apoi Universitatea din Petroșani (1995). Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în străinătate, Universitatea din Petroșani asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe și variate domenii, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ.

Toate informațiile privind criteriile de admitere, calendarul de desfășurare al concursului de dosare și locurile care mai sunt disponibile se regăsesc pe situl Universității din Petroșani, www.upet.ro

Succes !