Cu Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu în echipă, arcașii români și-au adjudecat Locul 1 pe echipe la Campionatul Mondial de Field, după ce au învins SUA

Echipa de tir cu arcul a României, prezentă în aceste zile la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul din Statele Unite ale Americii, a reușit o performanță istorică, adjudecându-și locul 1 pe echipe după ce au învins chiar echipa țării gazdă: SUA.

La obținerea acestui rezultat, o contribuție decisivă au avut și sportivii din Vulcan și Aninoasa, respectiv Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu. Astfel, Beatrice  Mikloș a obținut Locul 1 la categoria echipe U21 fete, alături de Albu Andreea (de la CSS Unirea Iasi) și Topliceanu Elena (de la CSS Unirea Iasi). Similar, Mario Țîmpu a obținut locul 1 la categoria echipe U21 băieți alături de Alexandrescu Rareș (CSS Unirea Iasi) și Vlase Adrian (CSM Iași).

Ambele echipe ale țării noastre au învins în meciul pentru locul 1 reprezentanta țării gazdă, SUA. Duminică, 8 octombrie 2022, perechea sportivilor din Valea Jiului, Beatrice Mikloș / Mario Țîmpu vor trage pentru medalia de bronz la echipe mixte, după ce au pierdut calificarea în finală în întrecerea cu reprezentanții Italiei( care au terminat primii în calificări) la ”mustață”, respectiv la săgeata de baraj, punctajul după seriile de eliminări fiind egal 76 – 76. Cei doi sportivi din Valea Jiului vor concura pentru medalia de bronz a competiției cu reprezentanții Cehiei.

Nu mai puțin de 227 de sportivi din 24 de țări ale lumii participă la ediția din acest an a Campionatului Mondial de tir cu arcul ”Yankton 2022 World Archery Field Championships”, care se desfășoară, în perioada 3-9 octombrie 2022 în Statele Unite ale Americii. Din delegația României, formată din 8 sportivi și 2 antrenori, fac parte și valoroșii sportivi din Valea Jiului, Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu, împreună cu antrenorul federal Viorel Habian.

Vom reveni cu detalii, după încheierea competiției.